0 0

De juiste maat

  • De lengte van het bed moet ongeveer 20 cm meer zijn dan de lichaamslengte.
  • De bedmaat 90x190 cm moet alleen in uitzonderlijke gevallen worden gekozen door mensen met een klein gestalte of als logeerbed.
  • Indien mogelijk mag de breedte van een enkel bed niet kleiner zijn dan 90-100 cm.
  • Tweepersoonsbedden, die meestal door twee personen worden gebruikt, moeten minstens 160 cm breed zijn.
  • De Franse bedmaat van 140 cm is geschikt voor slaapplaatsen die slechts in uitzonderlijke gevallen door twee personen worden gebruikt.

De juiste hardheidsgraad

Natuurlatex matras
  • Er bestaan geen gestandaardiseerde, bedrijfsoverschrijdende hardheidsgraad-definities voor matrassen. Deze worden van fabrikant tot fabrikant verschillend geclassificeerd. Bovendien heeft elk materiaal weer andere hardheids- of ligeigenschappen. Dit maakt het bijna onmogelijk om een overzicht te krijgen van de matrassen van verschillende fabrikanten op basis van de hardheidsgegevens van de fabrikant.
  • Met toenemende leeftijd hebben mensen de neiging om de voorkeur te geven aan zachtere matrassen. Als u uw hardheidsgraad kiest volgens het internationale orthopedische principe "hoe jonger hoe harder - hoe ouder hoe zachter", dan zit u over het algemeen goed.
  • De juiste hardheidsgraad bij latex matrassen De juiste hardheidsgraad bij latex matrassen
    De hardheid en elasticiteit van uw matras zijn zeer belangrijk voor een gezonde en rustgevende slaap.
    Afhankelijk van het lichaamsgewicht wordt de hardheid van een matras anders ervaren: zwaardere mensen oefenen meer druk uit op de matras en ervaren deze hierdoor als zachter, terwijl voor een "lichtgewicht" de matras individueel gezien harder voelt.
    Om deze reden bieden wij veel van onze matrassen aan in verschillende hardheidsgraden. Zo vindt iedereen, met een laag of hoog gewicht, volwassene of jongere, de optimale slaapondergrond en de juiste lichaamsondersteuning. In onze gidsen "Hardheidsgraden bij natuurlatex matrassen" en "Hardheidsgraden bij koudschuim matrassen" vindt u een overzicht van hoe de hardheidsgraad van elke allnatura matras wordt ervaren door verschillende gewichtsklassen.

De juiste materiaalkeuze: natuurlatex of koudschuim?

natuurlatex of koudschuim
  • In vergelijking met latex matrassen legt de conventionele handel in zijn advies altijd de nadruk op de koudschuim matrassen. Dit is te danken aan de hogere elasticiteit en vooral aan de betere ventilatie.
  • Het is juist dat conventionele latex matrassen (gemaakt van 100 % synthetische latex) of latex matrassen met een mengsel van natuurrubber en synthetische latex (in de handel helaas vaak ook "natuurlatex matras" genoemd) een lagere vochttransportcapaciteit en minder ventilatie hebben.
    Maar dit geldt niet voor echte natuurlatex matrassen van 100 % natuurrubber. Alleen natuurrubber van eiwitvezel wordt hier geschuimd, wat ook een goede ventilatie garandeert. De stiftlatex structuur draagt ook bij aan een optimale luchtuitwisseling.
  • Wat onjuist is, is dat koudschuim matrassen net zo elastisch zijn als matrassen van synthetische latex of natuurrubber. Dit geldt alleen voor de vlak-, maar niet voor de puntelasticiteit. Als u puntelastisch ligcomfort wilt, zijn latex matrassen of koudschuim matrassen onovertroffen vanaf een soortelijk gewicht van minstens SG60.
  • Aanvullende informatie over het onderwerp vindt u in de gidsen Productinformatie matrassen, Voor- en nadelen van koudschuim matrassen, puntelasticiteit versus vlakelasticiteit en Veelvoorkomende vragen over natuurlatex matrassen.

De juiste matras voor zij-, buik- of rugslapers

Verschillende slaapposities stellen verschillende eisen aan een matras. Daarom zijn er matrassen die bijzonder goed geschikt zijn voor bepaalde slaapposities.

Zijslapers:
Zijslapers De zijligging is de meest veeleisende slaappositie voor een matras. De matras moet zeer flexibel zijn, omdat de schouder en (vooral bij vrouwen) de heupen in het matras moeten verzinken, terwijl de taille van onderaf moet worden ondersteund. Dit vereist een maximale flexibiliteit en elasticiteit van de matras. Meer informatie vindt u in onze infotekst over Zijslapers.

Rugslapers:
Rugslapers Voor mensen die in rugligging slapen, hoeft de matras niet zo'n hoge puntelasticiteit te hebben als in zijligging nodig is. Het is echter ook belangrijk dat de wervelkolom van onderaf goed wordt ondersteund, zodat deze een ontspannen positie bereikt. Meer informatie vindt u in onze infotekst over Rugslapers.

Buikslapers:
Buikslapers Bij buikslapers is het zeer belangrijk dat de slaapondergrond in de lendenstreek niet te zacht is, omdat anders het risico bestaat dat de slaper in een holle rugpositie terechtkomt. In het algemeen is de puntelasticiteit niet zo extreem als bij mensen die in zijligging slapen. Meer informatie vindt u in onze infotekst over buikslapers.

Speciale matrassen - de juiste keuze bij wervelkolom-aandoeningen en allergieën

  • Als slaapexperts zien wij onszelf niet alleen als klassiek "eco", maar bieden wij u ook een grote diversiteit aan ecologisch en orthopedisch verantwoorde matrassen en lattenbodems. Dit stelt ons in staat om exact in te gaan op uw individuele behoeften en mogelijke problemen.
  • Zo vinden we meestal een goede slaapoplossing voor klanten met nek- of lendenwervelproblemen of met scoliose.
  • Voor mensen met een huisstofallergie hebben we speciale wasbare matrastijken voor onze matrassen in ons assortiment. Onze "anti-allergietijk" is gemaakt met een speciale Medicott badstof van 100% katoen. Als alternatieve optie is er onze wasbare en droger geschikte tijk "Hygiene”. Meer informatie over het onderwerp vindt u in onze gidsen Medicott en Algemene informatie over allergieën.

Het juiste onderhoud

  • Draai en keer uw matras regelmatig om, zodat de matras gelijkmatig wordt belast en de elasticiteit van het matras ook gedurende vele jaren behouden blijft.
  • Reinig uw matras af en toe met een zachte borstel.
  • Lucht uw matras bij gelegenheid grondig, zodat het opgenomen vocht kan verdampen en de matras zich kan regenereren. Laat de matras ook af en toe even kort zonnebaden, want UV-stralen hebben een bacillendodende werking.
  • Bescherm uw matras bovendien met een kokos-beschermer. Dit beschermt uw matras op de lange termijn tegen het schuren van de veerlatten van de lattenbodem zonder het ademende vermogen te beperken.
  • Meer informatie kunt u vinden in onze Onderhoudshandleiding.

De juiste lattenbodem

Lattenbodem
  • De lattenbodem moet samen met de matras ervoor zorgen dat het spierstelsel van de rug en de tussenwervelschijven 's nachts kunnen herstellen en de wervelkolom in elke slaappositie wordt ontlast.
  • Dit kan alleen worden bereikt met een lattenbodem met zeer flexibele latten die zich kunnen aanpassen aan elke ligpositie. Ook zorgen de licht bolstaande en voorgespannen latten voor de belangrijke en juiste "tegendruk" in het middengebied van de rug, zodat het lendenwervelgebied perfect wordt ondersteund. Onbuigzame latten pletten de matras, bevorderen de vorming van holtes en verkorten de levensduur.
  • Alle allnatura lattenbodems bezitten minstens 26 bolstaande, dicht naast elkaar liggende veerlatten, die in beweeglijke rubberkappen zijn geplaatst. Zo wordt de flexibiliteit van de matras optimaal ondersteund.
  • Meer informatie vindt u in onze Productinformatie lattenbodem.

Eén of twee matrassen in een tweepersoonsbed: bang voor de spleet?

  • Als u de beruchte "spleet" in een tweepersoonsbed wilt vermijden, ligt het voor de hand om een extra brede matras uit één stuk te gebruiken, maar dit heeft zijn nadelen, en er zijn interessante alternatieven om het probleem onder controle te krijgen, bijvoorbeeld het gebruik van lattenbodems met randloze ondervering!
  • Dit probleem wordt elegant opgelost met een partnermatras - individueel slaapcomfort dankzij 2 matraskernen in één tijk. Meer tips voor het voorkomen van de spleet in onze gids Bang voor de spleet.

Tests op schadelijke stoffen bij allnatura - onze garantie, uw veiligheid

laboratorium
  • allnatura kwaliteit betekent puur natuur: Alle matrassen zijn streng gecontroleerd en getest op schadelijke stoffen en volledig metaalvrij geproduceerd.
  • Wij hechten er bijzonder veel waarde aan dat de producten die wij verkopen consequent ecologisch zijn en volgens de strengste richtlijnen zijn getest op schadelijke stoffen.
    Daarom letten wij erop dat alle grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrieken regelmatig door een onafhankelijke keuringsinstantie onderzocht worden op mogelijke schadelijke stoffen.
  • Om de onberispelijke kwaliteit van de door allnatura aangeboden producten nog verder te garanderen, voeren wij bovendien in eigen naam regelmatige controles uit op schadelijke stoffen in de gebruikte grondstoffen uit.

Producten op maat

  • Extra brede of extra lange matrassen en op maat gemaakte producten zijn voor ons geen probleem. Wij produceren deze speciale ontwerpen met de hand, individueel en volgens uw wensen.



laden

Een moment geduld.....