0 0

De ideale begeleider voor thuis en onderweg. De donzige lamsvachten hebben in de zomer een koelend en in de winter een verwarmend effect. Meer informatie...

Vachten voor baby's: 4 Producten

Natuurlijke lamsvacht over een stoel in de babykamer
Close-up van de mooie natuurlijke vorm van de lamsvacht
Natuurlijke lamsvacht voelt ongelofelijk donzig aan

Baby-lamsvacht "Ovina"

(48)
 • ongeverfd - de mooie, goudgele tint is het resultaat van het speciale, op schadelijke stoffen geteste Reluganlooiing
 • voor baby's als behaaglijk zachte en zeer goed klimatiserende onderlegger, bijv. in de kinderwagen of als kruipdeken
 • Scheerwolweefsel geschoren op ca. 30 mm
 • verkrijgbaar in 2 maten
 • wasbaar tot 30 °C

Meer informatie

Vacht uitgelegd in een lichte kinderkamer
Totaalbeeld van de mooie natuurlijke vorm van de lamsvacht
Plantaardig gelooide lamsvacht voor baby's in witte natuurtint

Baby-lamsvacht "Tara"

(10)
 • ongeverfd - de mooie goudgele tint wordt verkregen door de speciale, zuiver plantaardige Taralooiing
 • voor baby's als behaaglijk zachte en zeer goed klimatiserende onderlegger, bijv. in de kinderwagen of als kruipdeken
 • Scheerwolweefsel geschoren op ca. 33 mm
 • verkrijgbaar in 3 maten
 • niet wasbaar

Meer informatie

Weerbestendig onder elke omstandigheid - met de lamsvacht-voetenzak Ovina voor de kinderwagen
Kleurstelling zwart
Kleurstelling beige

Lamsvacht-kinderwagen-voetenzak "Ovina"

(2)
 • Buitenkant van 100 % biologisch katoen - Binnenkant van 100 % Duitse lamsvacht
 • behaaglijke voetenzak in mummievorm met koord en praktische ritssluiting
 • verkrijgbaar in 4 natuurlijke kleurstellingen
 • wasbaar tot 30 °C
 • geschikt voor alle standaard kinderwagens met voldoende gordelsleuven

Meer informatie

Lamsvacht-voetenzak voor babystoeltjes Ovina - Made in Germany
Kleurstelling blauw
Kleurstelling antraciet

Lamsvacht-voetenzak voor babystoeltje "Ovina"

(1)
 • Buitenkant van 100 % biologisch katoen - Binnenkant van 100 % Duitse lamsvacht
 • behaaglijke voetenzak in mummievorm met koord en praktische ritssluiting
 • verkrijgbaar in 4 natuurlijke kleurstellingen
 • wasbaar tot 30 °C
 • geschikt voor babybadjes, babystoeltjes, draagzakken en autostoeltjes maat 0.

Meer informatie

Vachten voor baby's bieden vele gebruiksmogelijkheden!

Een lamsvacht voor baby's is een knuffelige, verwarmende onderlegger voor uw baby - bijvoorbeeld in de kinderwagen, als knuffeldoekje of als kruipdeken op de grond. Vooral ons met Relugan gelooide - dat wil zeggen wasbare - vacht voor baby's is ook geschikt als zacht verschoningsmatje. Maar niet alleen kleine kinderen en kleuters zijn blij met zo'n knuffelzachte vacht. Het dient ook als een goed klimatiserende onderlegger op de bank of als een zacht zitkussen.

Lamsvachten worden traditioneel zeer veel gebruikt als slaapondergrond voor baby's. Wij raden het om veiligheidsredenen echter af. Want volgens recente bevindingen zou het problematisch kunnen zijn als de baby in buikligging op de vacht slaapt en dan zijn eigen gebruikte lucht inademt. Er is een theoretisch verstikkingsgevaar. Als u toch vacht in het wiegje van uw zuigeling wilt leggen, leg dan bijvoorbeeld een spuugdoekje onder het hoofdje of bedek de vacht met een hoeslaken en leg de baby niet op zijn of haar buik. Kleuters vanaf 1 jaar kunnen zonder aarzelen op een lamsvacht voor baby's slapen. In de kinderwagen, waar de baby op zijn rug ligt en voortdurend onder toezicht staat, is een vacht voor baby's zelfs voor zuigelingen geen probleem.

De vachten zijn ook perfect voor de winter, want ze houden uw baby behaaglijk warm. Met een voetenzak voor de kinderwagen of het babystoeltje staat niets uw wandelingen meer in de weg, zelfs niet op ijzige winterdagen!

Onze vachten voor baby's worden overigens zorgvuldig geschoren tot ca. 30 mm, zodat uw kleine lieveling niet verstrikt raakt in de zachte flor.

De voordelen van lamsvacht, schapenvacht en co. voor baby's

Met een lamsvacht trakteert u uw baby op een echt natuurproduct. Uw kleine lieveling zal het heerlijk vinden om met zijn kleine handjes in de knuffelige vacht te reiken. Want kleine kinderen weten waarschijnlijk instinctief dat natuurzuivere schapenwol goed is voor hen en hun tere babyhuidje. Kinderen vinden het heerlijk als hun omgeving zacht en knuffelig is.

 • Echte vacht verzorgt de tere babyhuid.
  Het is altijd al bekend geweest dat lamsvacht en natuurzuivere schapenwol goed zijn voor baby's. Ervaren vroedvrouwen bevelen jonge moeders in Duitsland ook genezende wol aan tegen pijn en huidirritaties. De huidverzorgende, ontstekingsremmende werking is te danken aan het natuurlijke wolvet. Deze lanoline zit ook in onze behoedzaam gelooide lamsvachten.
 • Echte vacht is makkelijk te onderhouden
  Het wolvet verzorgt niet alleen de babyhuid, maar beschermt ook de vachtharen tegen vuil. Vuil kan dus meestal eenvoudig worden verwijderd door het uit te borstelen. Dankzij het zelfreinigend vermogen van lamswol regenereren lamsvachten zeer goed in de frisse lucht. Dit maakt wassen vaak overbodig, ook al is de met Relugan gelooide vacht wasbaar.
 • Echte vacht zorgt voor een evenwichtig, droog aanvoelend klimaat
  Lamsvacht en schapenvacht hebben een temperatuurregulerend effect en kunnen veel vocht absorberen zonder vochtig aan te voelen. Dit maakt een lamsvacht voor baby's de ideale metgezel voor uw kleine zonnestraaltje. De vacht beschermt baby tegen de kou in de kinderwagen en op de grond, maar laat hem niet zweten. In de zomer daarentegen hebben de vachten voor baby's een verkoelend effect.

Hoe worden onze lamsvachten gelooid?

Vooral bij een lamsvacht voor baby's en kleuters moet u letten op een chroomvrije looiing. Wij bieden onze lamsvachten voor baby's aan in 2 verschillende, milieuvriendelijke looiingen. Onze vachten voor baby's zijn gegarandeerd niet voorgelooid met chroomzouten en zijn onderworpen aan onze strenge allnatura schadelijke stoffen test. Zo ontstaat knuffelzachte lamsvacht van de beste kwaliteit dat geschikt is voor kinderen.

Reluganlooiing:

Dit looien wordt ook wel "medisch" genoemd en de op deze wijze gelooide vachten voor baby's worden ook wel "medische vachten" genoemd omdat dergelijke lamsvachten vaak worden gebruikt in de verpleging en op medisch gebied. De synthetische looistof Relugan verbindt zich onoplosbaar met de proteïnen in de ruwe huid. Op deze wijze gelooide schapenvachten en lamsvachten voor baby's zijn wasbaar en dus bijzonder gemakkelijk te onderhouden. Een onbetwistbaar voordeel bij een vacht voor kleine kinderen. De met Relugan gelooide lamsvacht voor baby's is te herkennen aan de typische goudgele kleur.

Taralooiing:

Hierbij wordt de lamsvacht voor baby's puur plantaardig gelooid. Tot in de 20e eeuw was dit de meest gebruikte looimethode voor lamsvacht en huiden. Voor het looien van lamsvacht voor baby's "Tara" worden de looistof bevattende peulen van de Peruaanse Taraboom gebruikt, die steeds opnieuw aangroeien. De oogst is niet schadelijk voor de bomen en is voor de boeren een belangrijke bron van inkomsten geworden. Na de Taralooiing blijft de vacht natuurlijk wit. Hij is echter niet wasbaar.

laden

Een moment geduld.....