0 0

De onmisbare begeleider in het dagelijks leven voor moeder en kind - in ecokwaliteit. Meer informatie...

Voedingskussens: 2 Producten

Royale borstvoedingsslang voor ontspannen borstvoeding thuis
Het buitenste kussen wordt afgesloten met een trekkoord
Aan het binnenkussen in het midden is een rubberen opeenhoping bevestigd

Voedingskussen "Mana"

(6)
 • Reservetijk voor uw voedingskussen "Luneta"
 • Onderhoudsvriendelijk eco-percal of zacht nicki-pluche van 100% katoen uit biologische teelt
 • met trekkoord en strikkoordje
 • wasbaar op 40 °C

Meer informatie

Luneta borstvoedingskussen met pluche hoes van biologisch katoen
Halvemaanvormig, handig maankussen met praktisch koord
Borstvoedingskussens gesloten voor het babynest met Nickiplüsch-hoes van biologisch katoen

Voedingskussen "Luneta"

(2)
 • Reservetijk voor uw voedingskussen "Luneta"
 • Onderhoudsvriendelijk eco-percal of zacht nicki-pluche van 100% katoen uit biologische teelt
 • met ritssluiting en strikkoordje
 • wasbaar op 40 °C

Meer informatie

Wat is een voedingskussen?

Een voedings-, zwangerschaps- of steunkussen is een hulpmiddel voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Met borstvoeding geeft u uw zuigeling liefde, geborgenheid, gezondheid en nabijheid. Om op een juiste manier borstvoeding te geven, is het fijn als u zelf ook ontspannen zit. Het voedingskussen ondersteunt u bij een aangename en ontspannen houding voor het geven van borstvoeding. Tijdens het slapen of zitten zorgt het voor een stabilisatie van de lichaamshouding en het geeft ontlasting voor de pijnlijke plekken. In het dagelijks leven kunt u het kussen als stevige rand gebruiken voor de ligplek van uw baby.

Er zijn verschillende soorten voedingskussens. Het kussen kan tot wel twee meter lang zijn en het heeft meestal een min of meer ronde vorm.

Welke verschillende voedingskussens met een natuurlijke vulling zijn er?

Ons handzame, maanvormige voedingskussen "Luneta" is bijzonder praktisch voor onderweg. Met behulp van een koord kunt u het kussen tot een warm nest omtoveren, waar uw zuigeling geborgen en beschut neergelegd kan worden.

Een grote borstvoedingsslang biedt u veelzijdige mogelijkheden. Onze borstvoedingsslang is uitstekend geschikt als lig- en zijslaperkussen. Ons voedingskussen "Mana" is ook perfect om een tweeling gelijktijdig borstvoeding te geven.

Onze bio voedingskussens zijn allemaal met verschillende natuurlijke vullingen verkrijgbaar. Kiest u het juiste materiaal dat bij u past.

 • Speltkaf:
  • Een vulling van speltkaf is de ideale keuze voor onderweg. Het graan is stevig en zeer gemakkelijk te vervangen. Speltkaf is aangenaam licht en luchtig.
 • Gierstschillen:
  • Gierst is in vergelijking met andere granenvullingen erg stil. Gierstschillen bieden een goed ondersteunende en vormvaste voedingsonderlegger die aangenaam zacht voelt.
 • Scheerwol met natuurlatex:
  • Een vulling van kleine bolletjes van 100 % puur natuur kbT-scheerwol met natuurlatex-vlokken van 100 % natuurrubber bieden een heerlijk warm bedje voor uw baby. De vulling is soepel, zacht en biedt puntelastisch steun tegelijkertijd. Het voedingskussen is aangenaam licht.

Wat is het juiste voedingskussen voor mij?

Het hangt ervan af hoe u het kussen wilt gebruiken. Een voedingskussen kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

 • Tijdens de zwangerschap:
  • In het laatste trimester van de zwangerschap kunnen aanstaande moeders alleen maar lekker slapen op hun zij. Om voor een optimale ligging te zorgen, komt een groot zwangerschaps- of zijslaperkussen van pas. In een zijligging kan het kussen tussen de benen geklemd worden zodat de knieën niet bovenop elkaar liggen. Dit voorkomt pijn in de knieën en de rug en duwt het bekken in de juiste houding. Overdag kan het lange voedingskussen als ruggensteun gebruikt worden.
 • Tijdens de borstvoeding:
  • In eerste instantie helpt het voedingskussen de moeder bij het geven van borstvoeding aan haar baby. Het geven van borstvoeding is niet altijd snel klaar. Een voedingskussen zorgt ervoor dat de moeder niet het hele gewicht van het kind moet dragen. Het voorkomt voortijdige vermoeidheid en ontlast de spieren in de rug en de armen.
  • De eerste maanden met uw pasgeborene zijn prachtig, maar ook heel vermoeiend. Gun uzelf eens wat vaker een pauze. Leg uw hoofd op het knuffelige halvemaankussen en ontspan uw nek en uzelf.
 • Voor de baby:
  • Een voedingskussen kan veel voordelen bieden voor uw baby in allerlei opzichten. Met een lang ligkussen kunt u een gezellig bedje maken voor uw kleine schat om beschermd en geborgen in te kunnen liggen. Bij een buikligging en bij het kruipen kan een voedingskussen een goede ondersteuning zijn voor uw baby. Het helpt bij het opbouwen van de nek- en buikspieren.
  • Het ondersteunt uw beschermeling bij de eerste zitpogingen.
  • Kleuters gebruiken het kussen graag om te knuffelen en mee te spelen.

Een voedingskussen is de perfecte partner tijdens de zwangerschap en nog lange tijd daarna. Het biedt moeder, kind en vader ontspanning. Veel mannen ontdekken ook voor zichzelf het voordeel van een voedingskussen tijdens het slapen.

Waar moet op worden gelet bij de aanschaf van een voedingskussen?

De tijk is ontzettend belangrijk bij een voedingskussen aangezien uw huid en de huid van uw beschermeling direct in contact komen daarmee. Kiest u voor hoogwaardige materialen. Katoen is een zeer goede keuze als tijkmateriaal. Het is wasbaar en stevig. Onze voedingskussens hebben tijken van de beste biologische katoen. Ze kunnen op 60 °C worden gewassen en zijn daarom het meest geschikt voor het dagelijks gebruik. U kunt kiezen voor fijndradige percal of warm nicki-pluche als tijk. Het biologische katoen voor de tijk is afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt. Mocht uw tijk in de was liggen dan is dat geen probleem met onze reservetijken. De juiste producten vindt u op onze productwebsite voor voedingskussens. De binnentijk van onze voedingskussens is eveneens gemaakt van 100 % biologisch katoen

Na bepaalde tijd kan het zo zijn dat het vulmateriaal het volume verliest, daarom bieden wij van al onze vulmaterialen een navulling aan. Met behulp van een praktische ritssluiting in de binnentijk kan het vulmateriaal in een handomdraai uit het kussen worden gehaald of worden nagevuld. U kunt de hoeveelheid vulling aanpassen aan uw wensen.

Wat is het bijzondere aan voedingskussens van allnatura?

Eco voedingskussens van allnatura zijn gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. De tijk en de vulling zijn streng getest op schadelijke stoffen. Dit wordt door een onafhankelijk keuringsbureau gecontroleerd en het voldoet aan de hoogste eisen. Welk model u ook kiest, met een natuurlijk voedingskussen van allnatura zal uw kind in een natuurlijke omgeving opgroeien. Samen met onze partner hebben wij de producten zelf voor u ontwikkeld. Het is ons doel om met onze natuurlijke producten de gezondheid van de hele familie te ondersteunen.

laden

Een moment geduld.....