0 0

De favorieten van onze klanten

Gezond slapen. Natuurlijk thuis.
Voel, wat echt goed voelt.

Neervlijen en ontspannen. Natuurlijk thuis.
Huidstrelend natuurlijk beddengoed voor ontspannen nachten

Een verkwikkende slaap is essentieel voor ons welzijn

Het lichaam heeft een gezonde slaap nodig. Slaap is even belangrijk voor lichaam en geest. Maar hoe slaap je goed? Helaas bestaat er geen gepatenteerd middel voor een gezonde slaap. Veel factoren bepalen de kwaliteit van de slaap, niet alleen het juiste beddengoed. Toch moet je hier in de eerste plaats voor zorgen, want als je niet comfortabel en orthopedisch verstandig ligt, helpen zelfs de beste slaapthee en het leukste ontspanningsritueel niet.

Met een gezellig massief houten bed, uitgerust met een combinatie van natuurlijke matras en bijpassende lattenbodem die voor jou individueel zinvol is, of een hoogwaardig slaapsysteem van eersteklas materialen, creëer je een solide basis voor jezelf.
Natuurlijk mag bijpassend beddengoed, zoals dekbed en kussen, niet ontbreken. Ieder mens en ieder lichaam is anders en heeft daarom individuele behoeften. Wij bieden beddengoed van verschillende materialen om aan de verschillende behoeften te voldoen en u te helpen de perfecte combinatie voor u te vinden. Met ons prachtige beddengoed van natuurlijke materialen wordt je bed het middelpunt van je slaapkamer.

Natuurlijk slapen - al 40 jaar onze expertise

Onze collectie omvat alle artikelen die je helpen natuurlijk en orthopedisch te slapen. We gebruiken hoogwaardige natuurlijke materialen die regelmatig gecontroleerd worden op schadelijke stoffen zodat we de hoogste kwaliteit en natuurlijkheid kunnen garanderen. Onze producten komen voornamelijk uit Duitsland en Europa om onnodig transporttoerisme te vermijden. Ontdek onze matrassen, lattenbodems, ons slaapsysteem, dekbedden, kussens, onderdekens en vliezen en beddengoed.
Wat u ook kiest, u krijgt een hoogwaardig en ecologisch product.

De matras

Welke slaapmatras de juiste is, verschilt van persoon tot persoon. Het hangt onder andere af van de lichaamsbouw, het gewicht, de leeftijd en de orthopedische toestand. Zogenaamde one-fits-all matrassen kunnen logischerwijs alleen maar een (min of meer slecht) compromis zijn in bed. Juist daarom hebben we zo'n uitgebreid assortiment van de meest uiteenlopende matrassen "Made in Germany", orthopedisch doordacht en ecologisch verantwoord met natuurlijke materialen. We hebben zeker het perfecte beddengoed voor jou. Onze gecertificeerde slaapdeskundigen adviseren je graag!

De lattenbodem

De lattenbodem is verantwoordelijk voor de ondersteuning van je natuurvezel-, latex- of koudschuimmatras. Onze lattenbodems worden - net als onze matrassen - vervaardigd in het Zuidelijke Zwarte Woud. Het beukenhout voor de frames en latten is afkomstig uit lokale, duurzame bosbouw. Ze hebben overhangende veerlatten gemonteerd in beweegbare rubberen doppen en een individueel instelbare, versterkte middenzone met dubbele veerlatten. Zo wordt je lichaam optimaal gedempt in synergie met je matras. Op aanvraag kunnen het hoofd- en voeteneind ook verstelbaar besteld worden. Informatie hierover vind je op elke lattenbodemdetailpagina. Als u op zoek bent naar een elektrisch verstelbare lattenbodem, dan kunt u deze ook bij ons kopen. We bieden ook metaalvrije lattenbodems voor mensen die gevoelig zijn voor verstoringen van het natuurlijke magnetische veld en voor elektrische spanningsvelden. Zo staat niets je ontspannen nachtrust in de weg.

Het slaapsysteem

Ons slaapsysteem - ook gemaakt in het zuidelijke Zwarte Woud - past zich haarfijn aan je lichaam aan. Het bestaat uit een zeer flexibel veerelement met overhangende veerlatten die je wervelkolom optimaal ondersteunen in elke slaaphouding. De steunbalken bestaan uit latex blokken van verschillende hardheid die je steeds opnieuw kunt herpositioneren. Je bekken en onderrug worden puntelastisch ondersteund door verschuifbare latex kussentjes. De getailleerde schouderlatten zorgen ervoor dat je schouders in zijligging optimaal in kunnen zakken. Kies uw bijpassende natuurlijke systeemmatras uit 3 modellen in verschillende hoogtes en hardheidsgraden. "Sanavita-Plus is een luxe, natuurlijke slaapoplossing voor iedereen. De enige vereiste: de bedden moeten doorlopende steunlatten hebben.

Het massief houten bed

Waarom raden we massief hout aan voor meubels? Omdat we denken dat nabijheid met de natuur belangrijk is voor ons welzijn. Meubels van massief hout zien er ook veel gezelliger uit dan meubels van spaanplaat en plastic. Dus breng de natuur in je slaapkamer met een houten bed of richt hem helemaal in met hout. Bij allnatura vind je een enorme selectie massief houten bedden, massief houten kasten en andere houten meubels in verschillende designs. Iets heel bijzonders zijn onze metaalvrije bedden, gemaakt in Duitsland of Oostenrijk.

Bedspreien

Naast de matras en de lattenbodem is het dekbed een belangrijk onderdeel van je beddengoed. Een goed dekbed biedt uitstekend vochttransport en optimale warmteregulatie. Voor rustgevende nachten moet je slaapklimaat niet te warm en niet te koud zijn. Bij ons vind je het dekbed dat perfect past bij jouw behoeften. Lees meer over de verschillende eigenschappen en thermische prestaties op de productpagina's van de artikelen. In de zomer zijn onze ultralichte of lichtgewicht dekbedden de juiste keuze. Ben je op zoek naar een dekbed voor het hele jaar? Kies dan voor een 4-seizoenen dekbed en krijg twee verschillende dekbedden die je kunt verbinden met knopen of linten. Van biologisch katoen tot dons of van kamelenhaar tot kapok - we hebben een grote verscheidenheid aan vulmaterialen in ons assortiment.

Kussens

De optimale positie van het hoofd is belangrijk voor een gezonde slaap. Dit wordt voornamelijk gewaarborgd door de matras en de lattenbodem. Ook het hoofdkussen mag niet vergeten worden. Een goed hoofdkussen is niet te zacht en niet te hard. Een ontspannen positionering van je hoofd, schouders en nek zorgt ervoor dat je halswervelkolom niet doorhangt en overstrekt. Dit zorgt voor een rechte en ergonomisch correcte positionering van uw hele wervelkolom en ondersteunt zo perfect de eigenschappen van uw matras.

Beddengoed om verliefd op te worden

Is er iets beters dan na een lange dag in je bed te kruipen en de geur van een versgewassen dekbed op te snuiven? Ons biologisch katoenen beddengoed in verschillende dessins maakt van je bed een blikvanger in de slaapkamer. Kies tussen klassieke effen kleuren of decoratieve patronen en frisse kleuren. Naast de uitstraling ondersteunt bedlinnen van hoge kwaliteit het slaapklimaat en bevordert het de eigenschappen van je dekbed. In de zomer zorgt satijn voor een aangenaam luchtig klimaat, terwijl fijn effen bedlinnen in de winter voor extra warmte zorgt.

Onderdekens en vliezen

Houd je van zacht en warm in bed? Trakteer jezelf dan op een onderdeken of vacht om je slaapplek compleet te maken. Deze helpen een optimaal slaapklimaat te creëren en zorgen voor extra warmte en optimale vochtuitwisseling terwijl je slaapt.

Gezond slapen - wat is er nog meer belangrijk?

Als je problemen hebt met (in)slapen, helpen naast een natuurlijke slaapomgeving ook vaste inslaaprituelen. Zware maaltijden, koffie en zware workouts zijn taboe voor het slapen gaan. Maak in plaats daarvan een ontspannen wandeling in de frisse lucht - dit is over het algemeen positief voor je gezondheid. Je moet de tv uit de slaapkamer verbannen, want het flikkerende licht maakt je onrustig. Spannende lectuur voor het slapengaan kan je ook uit je slaap houden. Ga alleen naar bed als je echt moe bent en verduister je slaapkamer zoveel mogelijk. Krijg je maar geen rust? Ontspanningsoefeningen, rustige muziek of yoga kunnen helpen.

Slaap goed! Wij wensen je dat uit de grond van ons hart en helpen je graag!

laden

Een moment geduld.....