0 0

Baby's moeten plat liggen. Daarom raden wij voor zuigelingen en baby's onze babykussens aan. Ze zijn helemaal plat en compleet wasbaar, zodat kleine ongelukjes snel opgeruimd zijn. Voor kleuters vanaf één jaar zijn onze platte kussens voor kinderen perfect. Meer informatie...

Baby hoofdkussens: 4 Producten

Lyocell-plat babykussen "Lyovita"

(15)
 • orthopedisch zinvol, plat babykussen voor wiegjes, bijzetbedden en de kinderwagen
 • Duo-kussen met 2 apart gewatteerde kussendelen
 • wattering van 100 % lyocell/Tencel, tijk van onderhoudsarm, fijndradig eco-percal van 100 % katoen uit gecontroleerde biologische teelt
 • Plat kussen, geheel wasbaar op 60 °C, geschikt voor de droger

Meer informatie

Natuurlatex plat kinderkussen "Sana-Pano"

(7)
 • puntelastisch ondersteunend plat kussen van 100 % natuurrubber
 • bijzonder geschikt voor kleuters vanaf een jaar
 • gewatteerd buitentijk in bio-kwaliteit materiaalsoort met lyocell/Tencel in de tijk gestikt
 • kussenhoes wasbaar op 60 °C

Meer informatie

Paardenhaar plat kinderkussen "Equina"

(107)
 • flexibel, stabiel en toch zacht plat kussen
 • bijzonder geschikt voor kleuters die ook aan het hoofd zweten
 • doorgestikt buitentijk van 100 % katoen uit biologische teelt
 • kussenhoes wasbaar op 60 °C

Meer informatie

Katoenen babykussen plat "Cotona-Vita"

(3)
 • orthopedisch zinvol, plat babykussen voor wiegjes, bijzetbedden en de kinderwagen
 • soepel babykussen met doorgestikte rolrand
 • Stiksels 100 % katoen uit biologische teelt, tijk bovenzijde tweelaags 100 % biologisch katoen met ingeweven "zon & maan" of "handen" motief, onderzijde onderhoudsarm, fijndradig eco-percal van 100 % biologisch katoen
 • plat kussen, geheel wasbaar op 30 °C, geschikt voor de droger

Meer informatie

Hoe kan ik ontdekken welk kussen mijn baby nodig heeft?

Bij baby's is het hoofd bijna net zo groot als de schouders, wat betekent dat baby's uit orthopedisch standpunt geen ondersteunend kussen nodig hebben. Het babykussen zorgt er eerder voor dat de matras tegen viezigheid beschermd wordt en het achterhoofd van uw baby wat zachter kan liggen. Babykussens moeten plat zijn.

Dit geldt met name voor hoofdkussens voor pasgeborenen. Als u een babykussen zoekt voor een bijzetbed, kinderwagen, wieg of verrijdbare wieg raden wij onze platte babykussens van 35 x 40 cm aan. Deze kussens zijn mooi plat zodat het hoofdje en de nek in hun natuurlijke houding liggen en uw baby ontspannen kan slapen. Een goede, hard elastische matras, bijvoorbeeld met een latex kokosbinnenkant, biedt de juiste ondersteuning voor het kleine hoofdje en voorkomt vervormingen. Een speciaal kussen tegen een hoofdvervorming en een afgeplat hoofdje is volgens ons niet nodig. Een anatomisch juiste slaappositie is afdoende.

Nu is natuurlijk de vraag welk hoofdkussen nodig is als uw baby ouder wordt. Pasgeborenen, baby's en kleuters slapen tot ver in de kleuterleeftijd in een ledikant of een kinderbed. Voor uw zuigeling moet u ook naar onze platte babykussens kijken. Voor kleuters is vanaf hun eerste verjaardag een wat hoger plat kinderkussen in de maat 40x60 cm ideaal.

Als uw snoes dan naar de kleuterschool gaat en een 'echt' kussen wil, zijn onze kinderkussens met natuurvezelvulling perfect. Deze kussens groeien mee, aangezien de hoogte is aan te passen. Nog een tip: U kunt ook meteen een van onze kinderkussens kiezen en aanvankelijk alleen de gewatteerde tijk als babykussen in de ledikant gebruiken. Let u er dan alstublieft wel op dat de ritssluiting naar boven wijst. Dat voorkomt drukplekken.

Overigens: Onze babykussens zijn gewatteerd met een zacht, volumineus vlies. Als uw baby daar dan op ligt, wordt het vlies een klein beetje platgeduwd. De deuk die door de vorm van het hoofd ontstaat, is volkomen normaal. U kunt uw kind met een volledig gerust hart op het kussen laten liggen en hoeft niet bang te zijn voor vervormingen van het hoofd.

Is het belangrijk dat babyhoofdkussens kunnen worden gewassen?

Ja, wij denken dat kussens voor baby's wasbaar moeten zijn of een wasbare, gewatteerde tijk hebben. Af en toe gebeurt er een klein ongelukje als u uw baby na het voeden in het bedje legt. Vooral bij zuigelingen is dat volkomen normaal. Om die reden zijn onze platte babykussens geheel wasbaar en geschikt voor de droger. Het is ideaal als u ter vervanging een tweede kussen klaar heeft liggen.

Hoe groot moet een babykussen zijn?

Kiest u alstublieft niet voor een te groot babykussen. Het kussen mag in geen geval bij de randen van het bedje omhoog staan, maar moet mooi plat op de matras liggen. Voor een kinderwagen, wieg, verrijdbare wieg of een bijzetbed is een kussen van 35x40 cm het juiste. Voor een ledikant en kinderbedden is een kussengrootte van 40x60 cm optimaal.

Heeft mijn baby met een allergie een speciaal anti-allergiekussen nodig?

Het belangrijkste bij hoofdkussens voor baby's met een allergie is dat ze kunnen worden gewassen. En natuurlijk het regelmatig wassen, zodat mijten geen kans krijgen. Normaliter is deze maatregel genoeg voor baby's die allergisch zijn voor huisstof. Let u alstublieft goed op uw kind en vraagt u eventueel advies aan uw kinderarts.

Wat maakt de babykussens van allnatura zo bijzonder?

Onze sterke babykussens worden in Zuid-Duitsland gemaakt. Onze partnerfabrieken verwerken hoogwaardige natuurvezels van de beste biokwaliteit. Alle grondstoffen worden voor de garantie voor tests op schadelijke stoffen van allnatura regelmatig op strenge criteria getest. De kussentijken zijn gemaakt van 100 % biologisch katoen uit gecontroleerde biologische teelt.

Zo ontstaat uw allnatura kussen - Bekijk de video.

laden

Een moment geduld.....