0 0

Matrassen voor tieners: 5 Producten

Omkeerbare matras van natuurlatex en gelatexeerde kokosvezels
Sandwichmatras voor kinderen vanaf 2 jaar
stevig-elastische kokoszijde, middelzachte latexzijde

Natuurlatex-kokos kindermatras "Vita-Junior"

(250)
 • matraskern met gelatexeerde kern van kokosvezels gecombineerd met een kern van natuurrubber
 • omkeerbare matras - hard tot middelhard liggevoel
 • indien gewenst vaste matrastijk "Standard" of afneembare, wasbare matrastijk in de varianten "Allergie" of "Hygiene"
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen tot 13 à 14 jaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Classic"

(159)
 • meerzone latex kern in zones van 100% natuurrubber
 • bij een allergie voor stof of dierlijk haar of neurodermitis
 • hoogwaardige matrastijk in den varianten "Standaard - stiksels mit katoen", "Standaard - Stiksels met schapenscheerwol" en de afneembare tijken "Allergie" en "hygiëne"
 • voor kinderen vanaf de leeftijd van ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Kokos kindermatras "Coconut"

(108)
 • Matraskern van kokosvezel latex met 100% natuurrubber
 • stevig liggevoel
 • stevige hoes, naar keuze gewatteerd met katoen of schapenwol of met afneembare, diagonaal elastische hoes in de varianten "Allergie" en "Hygiëne"
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen tot een leeftijd van ca. 12 - 13 jaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Koudschuim kindermatras "Dormisana-Basic"

(47)
 • matraskern van koudschuim, 5-zone-lichaamsondersteuning
 • middelharde, vlakelastische ligbeleving
 • hoogwaardige, afneembare matrastijk in de varianten "Allergie", "Hygiene" en "Klima"
 • voor kinderen vanaf de leeftijd van ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Optima"

(291)
 • 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare tijk (60°-wasgoed)
 • middelzacht tot middelhard, puntelastisch liggevoel
 • bij een allergie voor stof of dierlijk haar of neurodermitis
 • soepele, afneembare tijk "Allergie" van katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling en gestikt biologisch katoen - wasbaar op 60 °C
 • ademende, afneembare tijk "Hygiene" van jersey dubbeldoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell), gestikt met 100 % lyocell - erg onderhoudsvriendelijk, want wasbaar op 60 °C en geschikt voor droger
 • voor kinderen vanaf ca. 13 jaar
 • ook aanbevolen voor jongeren en adolescenten
 • meermaals door onafhankelijke magazines getest

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Ecologisch en orthopedisch correct liggen is in de jonge jaren belangrijk, om schade op latere leeftijd te voorkomen. Wij helpen u graag om de juiste matras voor uw kind uit te kiezen. Meer informatie...

Hebt u het juiste product niet kunnen vinden?
Hier vindt u matrassen voor baby's en kinderen.

Vanaf welke leeftijd heeft uw kind een eigen matras nodig?

Vanaf 3 - 5 jaar groeit uw baby uit het babybed en de babymatras. Het wordt tijd om een groter bed en een nieuwe kindermatras te kopen. Een kindermatras moet niet veel langer gebruikt worden dan tot het 12e of 13e levensjaar.

Vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar begint zich bij kinderen de typische S-vorm in de wervelkolom te ontwikkelen. In de puberteit veranderen het postuur en het spierstelsel van kinderen, waardoor de optimale bovenlichaamondersteuning bij de zijligging en de rugligging noodzakelijk wordt. Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind moet men in de puberteit nadenken over de aanschaf van een nieuwe matras.

Wat is de beste matras voor uw kind?

In principe geldt hoe jonger en lichter uw kind, des te harder de matras. We kunnen al onze kindermatrassen aanbevelen, maar niet ieder matras past bij iedere persoon. We hebben matrassen in verschillende maten en met verschillende materialen zoals koudschuim en natuurlatex in ons assortiment. In tegenstelling tot een babymatras is het bij kindermatrassen zinnig om een verdeling te maken in verschillende zones. Waar je bij een individuele keuze van een matras op moet letten, komt u hier te weten.

Gewicht en postuur

Voor kleinere kinderen en mensen met een gering lichaamsgewicht raden we ons kindermatras "Sana-Classic'' aan. Voor kinderen die weinig gewicht op de matras leggen is de ligbeleving aangenaam hard. Wordt uw junior groter en legt hij meer lichaamsgewicht op de matras dan wordt deze steviger ingedeukt. Op grond van een sterker ontwikkeld spierstelsel en de veranderingen in het skelet biedt de 5-zone-lichaamsondersteuning voordelen.

Leeftijd van het kind

Voor kinderen vanaf 13 jaar is de natuurlatex matras "Sana-Optima” geschikt. Met een laag gewicht voelt de matras harder aan. Dit is optimaal voor de nog niet volledig ontwikkelde wervelkolom. Als uw kind meer gewicht op de matras legt dan zorgt de 7-zone-lichaamsondersteuning voor een aangemeten wegzakdiepte in het heup- en schoudergebied. Door de variabele ligeigenschappen kan dit matras bij goed onderhoud tot aan de volwassen jaren gebruikt worden.

Afmeting

De meest gekochte afmeting bij een matras voor jongeren is 90x200 cm. Alle matrassen voor kinderen zijn te krijgen in de gangbare maten met een breedte vanaf 80 cm tot en met 140 cm. Onze natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Classic" is verkrijgbaar in een lengte van 200 en in de extra lengte van 210 en 220 cm.

Materiaal

Natuurlatex van 100 % natuurrubber vertoont een goede puntelasticiteit en is een hoogwaardig materiaal. Door de hoge puntelasticiteit past de kindermatras zich optimaal aan het lichaam aan en zorgt voor het hoogste ligcomfort. Het materiaal vertoont de beste ventilatie-eigenschappen en bevordert een positief slaapklimaat.

Als alternatief voor onze natuurlatex matrassen bieden wij onze koudschuim matras "Dormisana-Basic" aan, voor het geval dat u koudschuim als vullingsmateriaal prefereert.

Levensduur/gebruiksduur van de matrassen

Met het juiste onderhoud kunnen alle matrassen voor jongeren minstens 12-15 jaar gebruikt worden. Onze matrassen "Dormisana-Basic" van koudschuim en de kindermatras "Sana-Classic" van natuurlatex raden wij aan tot een lichaamsgewicht van max. 90 kg.

Allergieën

Voor kinderen met een allergie moet men vooral letten op de keuze van de juiste tijk voor de kindermatras. Al onze matrassen bieden wij aan met de keuze voor een hoogwaardig, wasbare tijk. Onze antiallergische tijk gemaakt van soepele katoen-badstof uit 100 % biologisch katoen (kbA) kunt u op 60 °C wassen en is het meest geschikt voor mensen met een allergie.

Wat maakt een allnatura matras voor jongeren zo bijzonder?

Ons doel is om u de beste matrassen voor een eerlijke prijs te leveren.

Onze matrassen overtuigen echter niet alleen onszelf. In veel tests van de Stiftung Warentest (Duitse consumentenbond) en Öko-Test komen onze matrassen als testwinnaar uit de test. In onze producten stroomt de kennis van meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van natuurlijk slapen en wonen. Bovendien worden al onze grondstoffen door een onafhankelijk instituut getest op schadelijke stoffen.

De juiste lattenbodem - de optimale ondersteuning

Onze biolattenbodems zijn vervaardigd uit onvervalst beukenhout en streng getest op schadelijke stoffen. Voor de best mogelijke ondersteuning van kindermatrassen raden wij de bio-lattenbodem "Standardflex" aan, die geschikt is voor bedden met een ondiepe bedbodem door zijn lage bouwhoogte van ca. 40 mm. Alle lattenbodems kunt u in de juiste maat voor uw betreffende kindermatras kopen.

Onze bio-lattenbodem "Relaxflex" zorgt voor een hogere flexibiliteit en een verbeterde schouder- en bekkencomfortzone. Deze lattenbodem raden we aan voor een bedbodem van 13 cm.

laden

Een moment geduld.....