0 0

Hoe jonger - hoe harder

Matrassen voor kinderen en jongeren dienen zorgvuldig te worden uitgezocht, anders kunnen er later problemen aan de lichaamshouding en rugklachten opduiken. Kinderen hebben een harde, maar toch elastische onderlegger nodig, zodat de wervelkolom goed ondersteund wordt.

Bij kinderen tot 8 jaar is de nog doorbloede wervelkolom namelijk nog redelijk recht, de S-vorm wordt later pas ontwikkeld. Het hoofd van het kind is voornamelijk de eerste jaren bijna net zo breed als de schouders. De schouder van kinderen die op hun zij slapen, moet daarom nauwelijks in de matras zakken.

Bovendien groeien de botten van het kind razendsnel naarmate het ouder wordt, maar de spieren kunnen deze groei niet volgen. Daardoor is de wervelkolom nog niet optimaal beschermd. Te zachte matrassen kunnen de wervelkolom daarom langdurige schade bezorgen.

Een goed kindermatras moet daarom hard en tegelijkertijd elastisch zijn om het lichaam goed te ondersteunen. Het kind heeft een fysiologisch juiste slaappositie als het bovenlichaam ongeveer 2 cm in de matras kan zakken.

Welk kindermatras is juist?

In principe kunnen we u alle matrassen aanraden, aangezien ze niet te zacht en niet te hoog zijn.
Bij alle kindermatrassen wordt er gelet op een stabiele "kantelweerstand", zodat het kind bij het spelen op de matras genoeg steun heeft en er niet per ongeluk een been of een hand tussen het bedframe en de matras kan glijden.

De leeftijd van het kind en de gewenste gebruiksduur van de matras zijn belangrijke richtlijnen bij het aanschaffen van de juiste kindermatras.

De juiste kindermatras voor kinderen van ongeveer 3-5 jaar oud

kokoskindermatras Coconut Onze kokoskindermatras "Coconut" is al meer dan 15 jaar ons absolute standaardmodel - een echte klassieker.
Uw kind moet de matras echter niet veel langer gebruiken dan tot het 12e/13e levensjaar. Vanaf deze leeftijd beginnen het skelet en het spierstelsel zich sterker te vormen. Veel kinderen zullen deze matras daardoor te hard gaan vinden en een matras nodig hebben met een betere inzakdiepte voor de orthopedisch juiste rug- en zijligging.

Onze omkeerbare matras "Vita-Junior" is op deze leeftijd ook een alternatief en wordt in de volgende passage uitvoeriger beschreven.

De juiste kindermatras voor kinderen van ongeveer 5-8 jaar oud

Natuurlatex-kokos kindermatras Vita-Junior We raden u de "Vita-Junior" aan, een omkeerbare matras die uw kind tot ongeveer het 14e-15e levensjaar kan gebruiken. De slimme matras bestaat uit een hard-elastische kokoslaag en een puntelastische natuurlatex laag. Tot ongeveer het 10e levensjaar slaapt uw kind orthopedisch correct op de hardere kokoskant. Daarna wordt de matras eenvoudigweg omgedraaid en biedt het uw kind de puntelastische steun en aangename inzakdiepte die het nodig heeft.

Ook onze kindermatrassen "Sana-Classic" en "Dormisana-Basic" zijn het meest geschikt voor kinderen van 5-8 jaar oud en kunnen tot in de volwassen jaren worden gebruikt. Verderop hebben we de voordelen van onze "Sana-Classic" uitvoerig beschreven.

De juiste kindermatras voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud

Natuurlatex matras voor jongeren Sana-Classic Voor mensen met een gering lichaamsgewicht is op deze leeftijd ook onze "Vita-Junior" aan te bevelen. Voor alle andere kinderen raden we eerder onze "Sana-Classic" aan gezien de langere gebruiksduur - in de jaren 1995 en 2001 werd deze matras door Öko-Test "aanbevelenswaardig" genoemd. Leest u op deze website verder waarom dit matras zo uitblinkt.

Natuurlatex van 100 % natuurrubber is een van de beste vullingsmaterialen en biedt een hoog, puntelastisch ligcomfort. Dit materiaal zorgt voor de beste ventilatie, kan meer belast worden en is aanzienlijk beter bestand tegen scheuren dan synthetische latex dat in de handel gebruikelijk is, en het bevordert een positief slaapklimaat.

Met passend onderhoud, zoals regelmatig draaien en omkeren en een verende lattenbodem met dicht bij elkaar liggende veerlatten, kan men deze matras minstens 15 jaar gebruiken.

Mocht u als vullingsmateriaal liever "koudschuim" hebben, dan bieden wij u als alternatief voor onze natuurlatex matras voor jongeren de "Dormisana-Basic" aan.

Matras voor jongeren "Sana-Classic" - ons eersteklas model

Onze "Sana-Classic" is de ideale matras voor kinderen en jongeren Dit "middelharde" matras met 5-zone-lichaamsondersteuning ondersteunt het lichaam optimaal in alle slaapposities en zorgt daarmee voor een anatomisch juiste houding van de wervelkolom. Kenmerkend zijn de hoge belastbaarheid en de sterke bestendigheid tegen scheuren. Met het juiste onderhoud kan deze matras minstens 15 jaar gebruikt worden: meer informatie

"Sana-Classic" is ook aan te raden voor kleine kinderen, omdat ze nauwelijks gewicht op de matras leggen en deze daardoor wat hard zullen vinden. Vanaf ongeveer 11-12 jaar oud, dat wil zeggen vanaf het begin van de puberteit, zal het kind meer in de matras zakken door het hogere lichaamsgewicht, wat goed en belangrijk is, omdat op deze leeftijd het skelet en het spierstelsel zich sterker zullen ontwikkelen en een optimale lichaamsondersteuning bij een zij- en rugligging van belang is.
Hier vindt u ook het voordeel van de 5-zone-lichaamsondersteuning: meer informatie

De juiste matras voor jongeren vanaf ongeveer 13 jaar oud

Jongeren De natuurlatex matras "Sana-Optima" met 7-zone-lichaamsondersteuning is bijzonder goed geschikt voorjongeren vanaf 13 jaar. De jongere is nog relatief licht en zal de matras eerst hard vinden, wat perfect is voor de nog niet volgroeide wervelkolom. Later zinken de heupen en schouders van de adolescent dan voldoende in onze matras "Sana-Optima". De ligeigenschappen groeien dus mee.

Deze matras is geschikt voor alle slaapposities. Bij goed onderhoud kan dit matras tot aan de volwassen jaren gebruikt worden: meer informatie

De juiste matras voor een kind met een allergie

Voor kinderen met een allergie bieden wij onze betrouwbare matrassen "Vita-Junior", "Sana-Classic", "Sana-Optima" en "Dormisana-Basic" ook aan met wasbare tijken die geschikt zijn voor mensen met een allergie.

Tijk "Allergie" is gemaakt van zacht katoen-badstof uit biologische teelt, is voorzien van een Medicott-behandeling en is afgestikt met 100 % biologisch katoen. De biologische Medicott-tijk is gebaseerd op een behandeling zonder bacteriedodende en schimmelwerende middelen. Hierbij wordt een speciale extractiemethode toegepast, die het katoen reinigt en overige substanties van de vezels verwijdert, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen.
De gegarandeerde weerstand van Medicott tegen schimmels en huisstofmijt wordt bevestigd door erkende nationale en internationale onderzoeksinstituten, zoals het "ECO-Umweltinstitut" in Keulen.

Bij enkele modellen kunt u ook kiezen voor de zeer onderhoudsvriendelijke tijk "Hygiëne" die op 60 °C kan worden gewassen en afhankelijk van het model geschikt is voor de droger. De vochtregulerende, afneembare tijk "Hygiëne" van jersey dubbeldoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell), is gestikt met 100 % lyocell.

Extra bescherming voor de matras voor jongeren

Moltonhoes Door ons kookwasbestendige, erg absorberende moltonovertrek beschermt u uw matras tegen oppervlakkig vuil dat zeker bij kleine kinderen zeer belangrijk is. Deze extra overtrek is stevig, hygiënisch en kan op 95 °C worden gewassen.
We bieden bewust geen gelatexeerde en daardoor 100 % waterdichte overtrekken aan, omdat daarbij alleen maar syntheselatex met mogelijke schadelijke stoffen worden gebruikt.

De juiste lattenbodem

Lattenbodems Wij raden de biolattenbodem "Standardflex" aan, omdat deze ook geschikt is voor bedden met een ondiepe bedbodem door zijn lage bouwhoogte van ca. 40 mm. Dit zeer stabiele beukenframe is ook geschikt voor hoogslapers en stapelbedden.

Omdat kleinere kinderen de matras niet zo stevig indrukken door hun lage lichaamsgewicht en de lattenbodem daardoor slechts weinig nut heeft, kan men vaak nog wel even wachten met het aanschaffen van zo'n hoogwaardige lattenbodem.
Vanaf het 7e/8e levensjaar raden wij toch zeker wel een verende lattenbodem aan, zodat de matras beschermd wordt door het naveereffect en de matras dan samen met de lattenbodem ook meer orthopedische taken moet overnemen.

We raden ook onze biolattenbodem "Relaxflex" aan voor een bedden met een bedbodem vanaf 13 cm. Deze lattenbodem zorgt voor een hogere flexibiliteit en een verbeterde schouder- en bekkencomfortzone.Het juiste matras voor uw kind: 9 Producten

Moltonhoes

(916)
 • Matrasovertrekken van absorberende molton als ideale bescherming van de matras
 • 100 % katoen uit biologische teelt
 • met handige elastiek aan de hoeken
 • hygiënisch en kookwasbestendig voor 95°-wasprogramma
 • overtrek ook in extra grote maten leverbaar

Meer informatie

geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex-kokos kindermatras "Vita-Junior"

(250)
 • matraskern met gelatexeerde kern van kokosvezels gecombineerd met een kern van natuurrubber
 • omkeerbare matras - hard tot middelhard liggevoel
 • indien gewenst vaste matrastijk "Standard" of afneembare, wasbare matrastijk in de varianten "Allergie" of "Hygiene"
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen tot 13 à 14 jaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Matrasbeschermer

(435)
 • verleng met een matrasbeschermer van scheerwol of kokosvezels de levensduur van uw matras
 • matrasbeschermer erg belangrijk in koude en vochtige kamers
 • ook extra grote maten leverbaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany
In mooie crèmetint
Ongekleurd

Fijnjersey hoeslaken "Natura"

(247)
 • gemakkelijk op te maken, strijk- en plooivrije pasvorm
 • geschikt voor zomer en winter
 • passend voor matrashoogte 10-18 cm, 18-25 cm en 30-35 cm verkrijgbaar
 • ook in kindermaten, extra breed en extra grote maten leverbaar

Meer informatie

Natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Classic"

(159)
 • meerzone latex kern in zones van 100% natuurrubber
 • bij een allergie voor stof of dierlijk haar of neurodermitis
 • hoogwaardige matrastijk in den varianten "Standaard - stiksels mit katoen", "Standaard - Stiksels met schapenscheerwol" en de afneembare tijken "Allergie" en "hygiëne"
 • voor kinderen vanaf de leeftijd van ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Kokos kindermatras "Coconut"

(108)
 • Matraskern van kokosvezel latex met 100% natuurrubber
 • stevig liggevoel
 • stevige hoes, naar keuze gewatteerd met katoen of schapenwol of met afneembare, diagonaal elastische hoes in de varianten "Allergie" en "Hygiëne"
 • voor kinderen vanaf ca. 2 jaar
 • aanbevolen tot een leeftijd van ca. 12 - 13 jaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany
Organische lattenbodem voor bedden met een geringe insteekdiepte
Extra platte, volledig metaalvrije lattenbodem voor ontspannen nachten
Normaal ligcomfort dat voldoet aan de orthopedische basisvereisten
Volledig metaalvrij - van de houten verbinding tot de rubberen dopophanging

Bio-lattenbodem "Standardflex-Flachrahmen"

(99)
 • gelaagd beukenhout
 • 28 veerlatten, in rubberkappen geplaatst
 • gemiddelde veerwerking
 • middelzones versteviging met speciale, vergrendelbare schuiven individueel aan te passen
 • framehoogte 45 mm (voor bedden met ondiepe bedbodem)
 • tot breedte 100 cm leverbaar

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Koudschuim kindermatras "Dormisana-Basic"

(47)
 • matraskern van koudschuim, 5-zone-lichaamsondersteuning
 • middelharde, vlakelastische ligbeleving
 • hoogwaardige, afneembare matrastijk in de varianten "Allergie", "Hygiene" en "Klima"
 • voor kinderen vanaf de leeftijd van ca. 2 jaar
 • aanbevolen voor kinderen en jongeren van alle leeftijden

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
Made in Germany

Natuurlatex matras voor jongeren "Sana-Optima"

(291)
 • 7-zone-lichaamsondersteuning, afneembare tijk (60°-wasgoed)
 • middelzacht tot middelhard, puntelastisch liggevoel
 • bij een allergie voor stof of dierlijk haar of neurodermitis
 • soepele, afneembare tijk "Allergie" van katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling en gestikt biologisch katoen - wasbaar op 60 °C
 • ademende, afneembare tijk "Hygiene" van jersey dubbeldoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell), gestikt met 100 % lyocell - erg onderhoudsvriendelijk, want wasbaar op 60 °C en geschikt voor droger
 • voor kinderen vanaf ca. 13 jaar
 • ook aanbevolen voor jongeren en adolescenten
 • meermaals door onafhankelijke magazines getest

Meer informatie

exclusief-bij-allnatura_nl.svg
geschikt-bij-allergieen_nl.svg
Made in Germany
laden

Een moment geduld.....