0 0

Gezonde en rustgevende slaap is essentieel, vooral voor kinderen en jongeren. Tijdens de groeifase is het juiste matras heel belangrijk zodat de botten, spieren en vooral de wervelkolom zich goed kunnen ontwikkelen. Lees hier waar je zeker op moet letten bij het kopen van een kindermatras.1. Welk matras is het beste voor kinderen?

Bij het kiezen van een kindermatras moet je op zoek gaan naar hoge kwaliteit en eersteklas afwerking. Om ervoor te zorgen dat je kind in een natuurlijke omgeving opgroeit, moet je ook op zoek gaan naar grondstoffen die getest zijn op schadelijke stoffen. De juiste hardheidsgraad van het kindermatras speelt ook een belangrijke rol voor een rustgevende slaap. De hardheidsgraad moet stevig-elastisch zijn, maar niet hard. Let er bij het kiezen van een matras op dat het de juiste maat heeft. In de meeste gevallen zijn kinderbedden kleiner dan het bed waar ze in zullen groeien. Onze kindermatrassen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, tot 140x200 cm.

2. Welke hardheidsgraad is het beste voor kinderen?

Een kindermatras moet een bepaalde hardheid hebben. Zachte matrassen kunnen blijvende schade aan de wervelkolom veroorzaken. Om houdingsafwijkingen en rugproblemen vanaf het allereerste begin te voorkomen, moeten ouders zorgvuldig een goede matras kiezen. Tot de leeftijd van 8 jaar heeft de ruggengraat van kinderen nog een goede bloedtoevoer en is hij relatief recht. De bekende "dubbele S-vorm" ontstaat pas later. Daarom hebben kinderen een stevige en tegelijk elastische onderlaag nodig zodat de wervelkolom perfect ondersteund wordt. Het mag echter geen te harde matras zijn. De fysiologisch correcte slaaphouding voor een kind wordt bereikt wanneer het bovenlichaam ongeveer 2 cm in de matras kan zakken. In tegenstelling tot matrassen voor volwassenen hebben onze kindermatrassen meestal maar één hardheidsniveau om een gezonde groei te ondersteunen.

3. Welk materiaal voor kindermatrassen?

Er zijn kindermatrassen van (natuur)latex, koudschuim en kokos. Wij raden matrassen voor kinderen aan die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals natuurlatex en kokos, die duurzaam zijn en je kind de beste omstandigheden bieden voor een rustgevende en gezonde slaap. Beide matraskernen zijn ademend en hebben de juiste hardheid en hoogte voor het groeiende lichaam van een kind en zijn lichaamsgewicht.
Hoge kwaliteit kokosmatrassen geven de groeiende wervelkolom de nodige stevigheid om zich goed te ontwikkelen. Vanaf ongeveer 8 jaar wordt een natuurlatex matras van 100% natuurrubber aanbevolen vanwege het hoge puntelastische ligcomfort. Bij natulatex en kokosmatrassen past het liggevoel zich "automatisch" aan met toenemend lichaamsgewicht. Voor een lichtere peuter van 3 jaar zijn de matrassen bijvoorbeeld stevig-elastisch, terwijl ze voor tieners met een hoger lichaamsgewicht medium-stevig zijn. Daarom kunnen deze matrassen worden beschreven als "meegroeiend met het kind".

4. Welke matrasmaat is geschikt voor een kinderbed?

De gebruikelijke matrasmaat voor een standaard ledikant is 70 cm x 140 cm. Er zijn echter ook andere maten, afhankelijk van het type kinderbed. Meet de binnenmaat van het bed om de juiste maat matras te vinden. Kindermatrassen van allnatura zijn verkrijgbaar in verschillende maten, tot 140x200 cm.

5. Zijn allergieën een probleem bij kindermatrassen?

Ja, allergieën kunnen een probleem zijn bij kinderen. Hypoallergene matrassen die bestand zijn tegen huisstofmijt en schimmel kunnen helpen. Onze matraskernen van kokos en natuurlatex zijn geschikt voor mensen met een allergie. We bieden ook onze kindermatrassen met afneembalkene hoezen die gewassen kunnen worden in de wasmachine op 60 °C. Matrassen met een afneembalkene en wasbalkene hoes zijn optimaal voor kinderen die last hebben van allergieën en kunnen zonder zorgen worden gebruikt.

6. Zijn matrasbeschermers nuttig voor kinderen?

Ja, matrasbeschermers bieden extra bescherming tegen vlekken en vocht. Vooral voor baby's en peuters die nog luiers dragen, beschermt een topper de matras. Als je een matrasbeschermer wilt van 100 % biologisch katoen die goed absorbeert en geschikt is voor mensen met een allergie, raden we je onze moltonhoes. We bieden bewust geen latex en dus 100 % waterdichte matrastoppers aan, omdat hier alleen synthetische latex wordt gebruikt, wat kan leiden tot mogelijke problemen met schadelijke stoffen.

7. Vanaf welke leeftijd kan mijn kind op een matras voor volwassenen slapen?

Dit hangt af van het gewicht, de individuele behoeften en het comfortniveau van je kind. Als het kind genoeg gewicht heeft om de matras voldoende te dempen, kan een matras voor volwassenen worden gebruikt. Rond het begin van de puberteit zullen adolescenten volwassen matrassen nog steeds stevig vinden door hun lagere gewicht, wat ideaal is voor de wervelkolom die nog niet volledig ontwikkeld is. Later bieden allnatura matrassen voor volwassenen voldoende zakkingsdiepte in de heup- en schouderzone voor jongvolwassenen.

8. Bent u op zoek naar een matras 90x200 cm voor uw kind?

Veel ouders kiezen na de aankoop van een babybedje meteen voor een matras van 90x200 cm voor hun kind. Een geschikt matras in deze maat vind je ook in onze matrassen voor tieners.

9. Wanneer moet een lattenbodem worden gebruikt met de kindermatras?

Door hun lage lichaamsgewicht drukken peuters de matras maar een beetje in, waardoor een lattenbodem pas vanaf 7 of 8 jaar wordt aangeraden. De lattenbodem beschermt het matras met zijn verende werking en ondersteunt het tegelijkertijd, zodat je kind op een orthopedisch verantwoorde manier kan slapen.

10. Hoe verzorg ik een kindermatras goed?

Het matras regelmatig luchten en stofzuigen is belangrijk om vocht en stof tegen te gaan. Voor ouders voor wie hygiëne extra belangrijk is, raden we een afneembalkene hoes aan die gewassen kan worden. De matras moet ook regelmatig gekeerd worden. In onze onderhoudshandleiding vindt u meer informatie over matrasverzorging.

11. Wat zijn de tekenen dat de matras moet worden vervangen?

Als het matras zichtbalkene tekenen van slijtage vertoont, zoals inkepingen of vervorming, is het tijd voor verandering. Slaapproblemen of allergische reacties kunnen hier ook op wijzen. Als het kind uit de matras is gegroeid, moet deze worden vervangen door een nieuwe van de juiste maat. Het matras moet zo'n 40 cm langer zijn dan de lengte van uw kind.
Als u een kindermatras van 90x200 cm van goede kwaliteit kiest, kan uw kind er volwassen op slapen als het er goed voor zorgt.

12. Wat zijn de voordelen van een kindermatras van allnatura?

Met een kindermatras van allnatura krijgt u een kwaliteitsproduct met de juiste hardheid voor uw kind, dat het groeiende lichaam orthopedisch verantwoord ondersteunt. Het gebruikte materiaal wordt regelmatig door een onafhankelijk laboratorium getest op schadelijke stoffen. ÖKO-TEST gaf ook de hoogste cijfers aan onze kindermatras "Coco" van kokosvezels en de natuurlatex kindermatras "Hevea". Met ons 100-dagen retourbeleid weet je zeker dat je de juiste matras vindt en dat je kind een goede nachtrust krijgt in een natuurlijke en gezonde omgeving.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met onze ervaren slaapexperts. Zij helpen u altijd deskundig en vrijblijvend bij het vinden van het beste matras voor uw kind.

Ontdek meer natuurlijke producten in het allnatura kinderassortiment

Als je het juiste kindermatras hebt gevonden en de kinderkamer nog verder wilt inrichten met hoogwaardige en natuurlijke artikelen, kijk dan gerust eens rond in ons uitgebreide kinderassortiment.
Voor knusse momenten voor je kind zijn onze kinderdekbedden en kinderhoofdkussens. Allemaal zacht en gevuld met de beste materialen uit de natuur, zijn deze een bijzonder goede keuze. Met de hoogwaardige producten van allnatura creëer je natuurlijke kinderkamers waarin je kind heerlijk kan slapen, uitbundig kan spelen en natuurlijk kan opgroeien.laden

Een moment geduld.....