0 0

Natuurlatex kindermatras "Hevea"

Kindermatras Hevea met natuurlatex kern
Kindermatras "Hevea" met Medicott-tijk - hier met natuurlatex kern - is ideaal voor kinderen met een allergie
Vervaardigd in het zuidelijke Zwarte Woud

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 198,00 €
(Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten. )

Kindermatras "Hevea" - ook "goed" volgens Duits magazine Öko-Test!*

Bent u op zoek naar een babymatras voor het ledikant die orthopedisch correct het lichaam stevig ondersteunt, maar toch soepel is? Dan is onze kindermatras "Hevea" de juiste keuze! De matras is voorzien van een stevig, elastisch ligoppervlak van echt natuurlatex uit 100 % natuurrubber in de hardheidsgraad "firm". De matras vangt het kleine lichaam zachtjes en puntelastisch op, maar laat het niet te diep inzinken. Deze fraaie babymatras is de beste keuze voor ouders die een matras van zuiver natuurlatex voor hun baby willen. De kindermatras "Hevea" is ook verkrijgbaar met een verstevigende kokoslaag die aan beide kanten met natuurlatex gewatteerd is. Deze variant is erg stabiel en dus ideaal voor kleuters die graag in hun bedje gaan staan.

Uw kind is allergisch voor huisstofmijt? Ook dan is onze kindermatras "Hevea" de juiste keuze. De stiftnatuurlatex kern van de matras is optimaal verlucht. De buitentijk is niet gestikt, zodat een perfecte luchtcirculatie gegarandeerd is. Zo blijft de matras altijd mooi droog en trekt het dus geen huisstofmijt aan. De tijk van katoenen badstof is voorzien van een speciale Medicott-behandeling, waardoor u hem gemakkelijk regelmatig kunt onderhouden. U kunt hem wassen op 60 °C en is in een mum van tijd weer droog. Intussen beschermt een reservetijk de matras.

Veel ouders willen hun kind graag een plezier doen door een lekker zacht nestje te maken. Maar opgelet, dat is orthopedisch gezien helaas helemaal verkeerd. Kindermatrassen moeten hard en elastisch zijn. Bij kinderen tot 8. jaar is de nog doorbloede wervelkolom namelijk nog redelijk recht, de S-vorm wordt later pas ontwikkeld. Het hoofd van het kind is voornamelijk de eerste jaren bijna net zo breed als de schouders. Daarom mogen de schouders niet in de matras zinken als ze op hun zij liggen. Bovendien kunnen de spieren de groei van de botten van het kind op deze jonge leeftijd nog niet volgen. Daardoor is de groeiende wervelkolom nog niet volledig beschermd. Een te zachte matras kan dus permanente schade aanrichten. Kindermatras "Hevea" is hier de ideale oplossing: stevige en elastische ondersteuning met zacht, soepel oppervlak.

*Testresultaat ''goed" in Öko-Test 12/2016 - natuurlatex kindermatras "Hevea" zonder verstevigende laag

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • matraskern naar keuze stiftnatuurlatex uit 100 % natuurrubber of stiftlatex uit 100 % natuurrubber met verstevigende laag van gelatexeerde kokosvezels met 100 % natuurrubber
 • ondertijk van een mix van katoen, fijn jersey en tricot uit biologische teelt
 • afneembare Medicott-tijk met ritssluiting, elastische badstof van 100 % katoen uit biologische teelt

Kwaliteit

 • stevige, puntelastische ligeigenschappen met soepel oppervlak
 • 100 % natuurrubber voor een aangenaam slaapklimaat - zorgt voor een optimale ventilatie en is sterker dan gebruikelijk synthetisch latex
 • de natuurlijk holle kokosvezels zijn ademend, temperatuurregulerend, warmtehoudend, elastisch en onbreekbaar
 • Medicott-behandeling - bijzondere extractiemethode die het katoen reinigt en overige substanties van de vezels verwijdert, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen. Er worden geen bacteriedodende en schimmelwerende middelen gebruikt. De weerstand van Medicott tegen schimmels en huisstofmijt wordt bevestigd door erkende nationale en internationale onderzoeksinstituten, zoals het „ECO-Umweltinstitut” in Keulen.
 • in juni 2017 werd onze natuurlatex kindermatras "Hevea" als "goed" beoordeeld door Öko-Test (natuurlatex kindermatras "Hevea" van biokatoen, 70x140 cm, verschenen in Duits magazine ÖKO-TEST 06/2017 - gevolgen - testresultaat GOED - het bijbehorende keurmerk mogen we u helaas niet meer laten zien.)

Extra aanbevelingen

 • molton overtrek - ideaal om de matrastijk te beschermen tegen vuil
 • onderdekbed - optimaal slaapklimaat en extra gezonde warmte in combinatie met verbeterde vochtopname
 • we maken ook wieg- en kindermatrassen in tussenmaten tot de maximale afmetingen 70x140 cm
 • bekijk onze gedetailleerde aanwijzingen voor de prijsberekening bij "Hevea op maat gemaakt"
 • gelieve er begrip voor te hebben dat we bij de kindermatrassen geen individueel aanbod hebben
 • doorgaans niet leverbaar:
  • ovale speciale afmetingen, afgeronde hoeken of producties volgens sjabloon
Meningen van klanten  4,6/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.