0 0
Adviesvideo: Het perfecte dekbed voor u! Adviesvideo: Het perfecte dekbed
Iedereen beleeft het anders. Daarom bieden wij u een gigantische keuze aan dekbedden voor elke warmtebehoefte.
Bij een gezonde en ontspannen nachtrust hoort de juiste beduitrusting:

  • een heerlijk zacht dekbed, precies afgestemd op uw behoeften
  • een hoofdkussen dat zich aanpast aan uw individuele vereisten
  • een onderdekbed als zinvolle aanvulling

De selectie van de beste natuurlijke materialen en hun professionele verwerking is onze voornaamste prioriteit. Uiteraard zijn de tijken gemaakt van 100 % biologisch geteeld katoen.

De belangrijkste eigenschappen van een dekbed

Combi-dekbed kameelhaar/zijde Calida-Figura Het dekbed is het beslissende kledingstuk voor de nacht!

Het heeft een aantal belangrijke functies te vervullen:

  • Het dekbed moet goed isoleren. Het is echter niet alleen het vulmateriaal dat een isolerende werking heeft, ook de lucht die erin "verpakt" zit werkt isolerend.
  • De lichaamstemperatuur van 36 à 37 °C moet constant worden gehouden, wat maakt dat het dekbed dus groot genoeg moet zijn om de slaper volledig te kunnen omhullen.
  • Het moet kunnen "ademen", d.w.z. dat er moet worden gewerkt met luchtdoorlatende tijken om warmtestuwing en overmatig zweten te voorkomen.
  • Een goed vochtigheidsmanagement is eveneens belangrijk. Kies daarom bij voorkeur dekbedden met goede, temperatuurregulerende natuurhaar-, plantenvezel- of zijdevullingen.

Welk materiaal u kiest hangt natuurlijk af van uw individuele behoeften en voorkeuren. Het perfecte, altijd passende, universele dekbed bestaat nu eenmaal niet. Net zoals u uw kleding aan het jaargetijde aanpast, moet uw dekbed, afhankelijk van de buitentemperatuur, ook meer of minder verwarmend zijn.

Er zijn twee aspecten die niet mogen worden genegeerd: U moet ook rekening houden met hoe uw individuele warmtegevoel is en hoe uw slaapkamer wordt verwarmd.

Het vulmateriaal

Elk vulmateriaal heeft specifieke eigenschappen, warmteafgifte en fijnheid. De soepelheid en het comfort worden hierdoor doorslaggevend beïnvloed. Om het juiste dekbed voor uzelf te kunnen kiezen, gebruiken we een "link" bij de afzonderlijke artikelen om u te wijzen op de essentiële verschillen en bijzondere kenmerken van de afzonderlijke vulmaterialen.
Bekijkt u ook even onze keuzehulp "Het juiste dekbed voor u".

Het vulgewicht

Vrouw met dekbed Het soort vulmateriaal en het beoogde gebruik bepalen het vulgewicht van het dekbed. Zo is een dekbed van scheerwol bijvoorbeeld zwaarder dan een dekbed van kameelhaar bij dezelfde warmteafgifte. Bovendien is een zomerdekbed uiteraard lichter dan een winterdekbed. Een goede keuzehulp kunt u vinden via ons Overzicht warmteklassen bij dekbedden.

De juiste afmeting

Dekbedden moeten het hoogste niveau van comfort bieden. Naast het juiste materiaal is de afmeting van een dekbed bepalend voor een rustige slaap en een aangenaam warm slaapklimaat.

Wij raden aan om de voorkeur te geven aan een ruime maat, die het lichaam in uitgerekte positie volledig bedekt. Te kleine dekbedden zorgen ervoor dat het lichaam vaak slechts gedeeltelijk bedekt is, waardoor een koud gevoel ontstaat. De normale standaardafmeting (135x200 cm) is vandaag de dag voor vele mensen te klein, aangezien de gemiddelde lichaamsgrootte de laatste jaren tot maar liefst 183 cm is gestegen bij mannelijke ondervraagden.

De ideale afmeting om heerlijk onder te knuffelen bedraagt 155x220 cm voor mensen vanaf een lichaamsgrootte van 175 cm. Deze dekbedden houden u 's nachts aangenaam warm.


Hier gaat u direct naar ons assortiment

laden

Een moment geduld.....