0 0
Voor onze gewatteerde tijken maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardig weefsel van 100 % biologisch katoen uit biologische teelt. Deze zijn allemaal luchtdoorlatend en qua garendikte en weefseldichtheid ideaal afgestemd op natuurvezelvullingen. Voor ons standaardassortiment gebruiken we als tijk hoogwaardige batist of fijndradig percal. In het premiumassortiment hebben we gekozen voor tijken van het edelste satijn om u nog meer comfort en luxe te bieden.

Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de weefsels? Hieronder willen we u een klein overzicht geven van de verschillende weeftypes van het textiel dat voor onze tijken wordt gebruikt.

Percal

Katoenen weefsel - EffenbindingDe lichte maar robuuste katoenstof wordt in effenbinding geweven. Bij deze traditionele weeftechniek wordt elke kettingdraad afwisselend boven en onder een inslagdraad geplaatst. Hierdoor komen beide kanten van de stof er hetzelfde uit te zien en wordt er gezorgd voor een stof die glad is maar toch een stevige grip biedt. Door de nauwe kruising van de draden krijgen deze stoffen een hoge mate van wrijvings- en scheurweerstand.

Batist

Katoenen weefsel - EffenbindingBatist wordt eveneens in effenbinding geweven, maar met nog fijnere draden dan percal. Het resultaat is een zeer lichte maar toch strak geweven stof, die robuust is, prettig aanvoelt en perfect geschikt is voor dekbedtijken. Ook bij batist ziet de voor- en achterzijde van het weefsel er hetzelfde uit.

Weefsels met effenbinding ritselen in het begin zachtjes als ze worden samendrukt. Dit typische geluid, dat ook optreedt bij bewegingen tijdens het slapen, gaat na verloop van tijd vanzelf weg.

Echter, het hoogwaardige edelbatist dat voor onze gewatteerde producten wordt gebruikt, wordt vooraf geschuurd. Deze mechanische behandeling geeft het weefsel een bijzonder zachte grip en ritselt nauwelijks.

Edelsatijn

Katoenen weefsel - AtlasbindingSatijn wordt altijd in atlasbinding geweven. Bij deze weeftechniek gaat de inslag onder een kettingdraad door en vervolgens over meerdere kettingdraden. Satijn heeft een prachtige, vloeiende drapering, ligt heerlijk zacht in de hand en heeft een zachte glans. Dit weefsel heeft 2 verschillende zijden. Aan het bovenkant zijn vooral de inslagdraden te zien, aan de onderkant ziet u de ketting.

Bij satijnweefsels zijn er zeer grote kwaliteitsverschillen met betrekking tot de garendikte en de weefseldichtheid. Alle weefsels in de atlasbinding mogen zichzelf dan ook "satijn" noemen. Voor de tijken van onze dekbedden maken we gebruik van fijdradig edelsatijn van katoen uit biologische teelt met een garendikte van slechts Nm 100 voor ketting en inslag en een dichtheid van 135 draden/cm². De hoogwaardige tijkstof is ondanks zijn buitengewone fijnheid kasjmierdicht; we hebben het weefsel in een compressietest derhalve zorgvuldig getest. Bij ongeveer 2000 keer samenpersen werden slechts 5 ontsnapte haren geteld. Dit weefsel van de allerhoogste kwaliteit is daarom perfect afgestemd op natuurvezelvullingen en is bovendien een van 's werelds fijnste ecologische weefstoffen.

Jersey

Jerseystof - tricotageIn tegenstelling tot geweven stoffen wordt zogenaamde tricotage opgebouwd uit steken die in elkaar grijpen - vergelijkbaar met breien.

Voor onze gewatteerde producten maken we gebruik van hoogwaardige single-jersey van biologisch katoen, dat aangenaam soepel en elastisch is. Single-jersey bestaat uit rechter- en linkersteken, de bovenzijde is glad rechts "gebreid".

Medicott-badstof

Voor sommige van onze gewatteerde producten gebruiken we een speciale badstof van biokatoen met Medicott-behandeling, die met name geschikt is voor mensen met een allergie. De knuffelzachte badstof wordt zo geweven dat de inslagdraad vele kleine lussen vormt.

Onze Medicott-badstof krijgt een speciale behandeling die het katoen reinigt van zijn overige vezelsusbstanties, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen. Er worden geen bacteriedodende en schimmelwerende middelen gebruikt. De weerstand van Medicott tegen schimmels en huisstofmijt wordt bevestigd door erkende nationale en internationale onderzoeksinstituten, zoals het 'ECO-Umweltinstitut' in Keulen.

Speciale weefsels voor gewatteerde donsproducten

Voor gewatteerde donsproducten zijn weefsels nodig die veren en dons niet naar buiten laten ontsnappen en toch luchtdoorlatend zijn. In dit gebied wordt voornamelijk gebruik gemaakt van donsvulling of stoffen in twillbinding. Met donsvulling worden donsdichte tijkstoffen in effenbinding bedoeld, die doen denken aan percal. Voor donzen kussens wordt ook vaak gebruik gemaakt van soepele katoentwill, die net zoals donsvulling ondoordringbaar moet zijn voor dons en veren. Twillweefsel is te herkennen aan de diagonaal lopende bindingslijnen.


laden

Een moment geduld.....