0 0
Met deze vraag- en antwoordlijst tonen we u als aanvullende klantenservice welke vragen ons erg vaak gesteld worden. Als u meer informatie wilt, kan ons advies over koudschuim interessant voor u zijn.


1. Wat is het natuurlijke oliegehalte van de biologische koudschuim matrassen?

  • Onze biologische koudschuim matrassen bestaan voor een groot deel uit zonnebloemolie. Het is momenteel technisch niet mogelijk om koudschuim met een nog hoger natuurlijk oliegehalte te produceren zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid.
  • Koudschuim bestaat uit 2/3 polyolen (het oliegehalte) en 1/3 isocyanaten. Bij ons biologische koudschuim wordt het grootste mogelijke deel van de polyolen vervangen door zonnebloemolie.

2. Wat is het verschil tussen matrassen van koudschuim, biologisch koudschuim en natuurlatex?

  • Deze materialen verschillen al in de herkomst van de grondstoffen. Onze natuurlatex matrassen zijn gemaakt van 100 % natuurrubber, d.w.z. ze bestaan volledig uit hernieuwbare grondstoffen. Conventioneel koudschuim daarentegen is een ruw olieproduct. Ons biologisch koudschuim wordt voor een groot deel geproduceerd uit hernieuwbare natuurlijke olie.
  • Er zijn ook grote verschillen in de ligeigenschappen. Onze matrassen van conventioneel koudschuim zijn vlakelastisch, onze natuurlatex matrassen bieden een uitstekende puntelasticiteit. Ook hier nemen onze biologische koudschuim matrassen een middenweg; door hun hoge soortelijk gewicht (SG60) hebben ze ook puntelastische ligeigenschappen.
  • Koudschuim en bio koudschuim zijn nagenoeg geurloos. Ze zijn daarom een goed alternatief voor mensen die lijden aan geurstof- en chemicaliënovergevoeligheid "MCS" (Multiple Chemical Sensitivity).
  • Oudere mensen en personen met tussenwervelschijfklachten kunnen de matras door het lage gewicht veel gemakkelijker draaien en omdraaien door het vergeleken met natuurlatex lage gewicht van koudschuim matrassen.

3. Hoe houdbaar is biologisch koudschuim?

  • Koudschuim is een robuust en duurzaam materiaal. Het natuurlijke oliegehalte heeft geen invloed op de duurzaamheid van de matras.

4. Is biologisch koudschuim ook geschikt bij MCS-ziekten?

  • Biologisch koudschuim is, net als conventioneel koudschuim, bijna reukloos. Een matras van biologisch koudschuim is daarom goed geschikt voor mensen die lijden aan geurstof- en chemicaliënovergevoeligheid "MCS" (Multiple Chemical Sensitivity).

5. Zweet men op biologisch koudschuim?

  • Onze biologische koudschuim matrassen zijn uniek dankzij het hoog ademend vermogen en de vochtdoorlatendheid. Ze nemen 's nachts uitgescheiden vocht van de slaper op en geven ze dan aan de omgevingslucht af. Ons biologisch koudschuim laat u niet zweten.

6. Zijn biologische koudschuim matrassen ook verlijmd?

  • Ja, zelfs extra brede en extra lange biologische koudschuim matrassen worden om productietechnische redenen verlijmd.
  • Uit kostenoverwegingen is het eenvoudigweg niet mogelijk om een aparte schuimvorm te bouwen voor elke mogelijke grootte. Er wordt een op schadelijke stoffen geteste lijm gebruikt en in principe is deze zogenaamde lijmnaad niet merkbaar voor de slaper, er is geen enkele vorm van negatieve beïnvloeding!
  • Bij matrassen met 5- of 7-zonekern in combinatie met een extra lange afmeting worden de boven- en onderkant op dezelfde manier verlijmd, zodat de zones altijd op dezelfde plaats liggen als de matras wordt gedraaid en omgedraaid.

7. Wat zegt het soortelijk gewicht?

  • Het soortelijk gewicht is het kg gewicht per 1 m³ geschuimde ruwe massa.
  • Een buitengewoon hoog soortelijk gewicht vanaf SG60 (1 m³ organisch koudschuim weegt dus 60 kg) geeft koudschuim matrassen ook puntelastische laageigenschappen. Daarom is onze biologische koudschuim matras ook puntelastisch.
  • Koudschuim matrassen tot SG50 zijn eerder te omschrijven als vlakelastisch.

8. Wat is compressiehardheid?

  • De compressiehardheid is de kracht die moet worden uitgeoefend om een ruw schuimblok met 40 % te comprimeren. Hoe lager de compressiehardheid (kPa), hoe zachter het schuim.

9. Is dit materiaal getest op schadelijke stoffen?

  • Het is voor allnatura bijzonder belangrijk dat alle producten die we aanbieden zo duurzaam mogelijk en volgens de strengste richtlijnen worden getest op schadelijke stoffen.
  • Daarom letten wij erop dat alle grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrieken regelmatig door een onafhankelijke keuringsinstantie onderzocht worden op mogelijke schadelijke stoffen.
  • Om de onberispelijke kwaliteit voor de door allnatura aangeboden producten te garanderen, voeren we tevens in eigen naam regelmatige controles op schadelijke stoffen in de gebruikte grondstoffen uit.


Hier gaat u direct naar ons assortiment

laden

Een moment geduld.....