0 0
Koudschuim is bijna geurloos en biedt derhalve een alternatief voor iedereen die lijdt aan MCS (multiple chemical sensitivity). Oudere mensen en personen met tussenwervelschijfklachten kunnen de matras door het lage gewicht veel gemakkelijker draaien en keren.


Fabricage en samenstelling van koudschuim

Matras van koudschuim De grondstof voor koudschuim matrassen en koudschuim zitkussens is synthetisch zacht polyurethaan schuim, dat voor 2/3 uit polyolen en 1/3 isocyanaten bestaat. Normaal gesproken is koudschuim puur een product van ruwe olie. Het is echter mogelijk een deel van de ruwe olie te vervangen door natuurlijke olie. Dit proces wordt bij ons bio-koudschuim toegepast.
Het toevoegen van water laat deze beide stoffen met elkaar reageren en bewerkstelligt een afscheiding van kooldioxide, zodat er schuim ontstaat.

Tegenwoordig wordt er opgeschuimd zonder cfk's.

Polyurethaan is een polyetherschuim dat in een blokschuimproces met lucht bij lage temperaturen wordt geschuimd en in tegenstelling tot de zogenaamde warme schuimen relatief onbedenkelijk is voor de gezondheid, omdat er wordt afgezien van gassen en schuimen op hoge temperaturen. Vandaar de naam "koudschuim”.

Onze matraskernen en zitkussens van koudschuim zijn getest op schadelijke stoffen - daarbij bleven we ruim onder alle grenswaarden.

Kenmerken van ons bio-koudschuim

Zonnebloem Bij ons bio-koudschuim wordt een groot deel van de polyolen (dus van het oliegehalte) vervangen door zonnebloemolie. Het gebruik van natuurlijke olie in de schuimproducten ontziet de aardolie ressources en ons milieu.
Helaas is het momenteel technisch niet mogelijk bij de productie van bio-koudschuim een nog hoger gehalte natuurlijke olie te gebruiken, omdat de lange levensduur hieronder zou lijden. Wij volgen echter de het wetenschappelijk onderzoek op de voet en zullen direct reageren, zodra hier vooruitgang wordt geboekt om een zo hoog mogelijk aandeel natuurlijke olie voor onze bio koudschuim matrassen te garanderen.

De kenmerken van koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen bieden een betere ventilatie dan de gewoonlijke synthetische latexmatrassen die in de handel verkrijgbaar zijn. Door de onregelmatige grove en opencellige poriënstructuur beschikken ze over een hoog ademend vermogen en een extreem goede vochtdoorlatendheid.

De hoge elasticiteit en de passieve veren genereren voor een prettige comfortvoering, vooral omdat de matras buiten fluwelig zacht is.

Voor koudschuim matrassen is, net als voor natuurrubber matrassen een speciaal geschikte lattenbodem met dicht op elkaar liggende veerlatten nodig, d.w.z. de afstand tussen de latten mag maximaal 3 cm bedragen. Dit ondersteunt de elasticiteit van de matras.

Onder het gangbaar verkrijgbare schuim is koudschuim het beste en meest waardevolle materiaal en bereikt, met betrekking tot de vlakelasticiteit een soortgelijke ligverhouding als latex of natuurlatex matrassen.

Onze bio-koudschuim matrassen bieden u door hun hoge soortelijk gewicht (SG60) puntelastische ligeigenschappen!

De betekenis van het soortelijk gewicht

De kwaliteit van het schuim kunt u onder andere opmaken uit het soortelijk gewicht. Het soortelijk gewicht duidt aan, hoeveel een kubieke meter van het betreffende schuim weegt. Hierbij geldt de volgende vuistregel:

  • Als een koudschuim matras een hoog soortelijk gewicht heeft, is dat een indicatie voor hoge elasticiteit, houdbaarheid en draagvermogen.
  • Een laag soortelijk gewicht betekent een lager uitzettingsvermogen; de kuilvorming in de matras wordt meer, de levensduur van de matras eerder korter.

Een hoogwaardige matras heeft een soortelijk gewicht van 40 tot 50 kg/m³ (levensduur minstens 10 - 12 jaar), een gemiddelde kwaliteit heeft tussen 30 tot 35 kg/m³.
Onze bio-koudschuim matrassen hebben een buitengewoon hoog soortelijk gewicht van 60 en bieden u derhalve een puntelastisch, aan het lichaam aangepast ligcomfort.

Het is ook belangrijk om te weten, dat het soortelijk gewicht van een matras niets te maken heeft met de hardheidsgraad. De hardheidsgraad zegt bovendien niets over de kwaliteit van een matras.

Regelmatige tests van de grondstoffen op schadelijke stoffen

laboratorium
  • Bij allnatura hechten we er bijzonder veel waarde aan dat alle producten die wij aanbieden zoveel mogelijk consequent ecologisch zijn en volgens de strengste richtlijnen worden getest op schadelijke stoffen.
  • Daarom letten wij erop dat de grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrieken regelmatig door een onafhankelijke keuringsinstantie gecontroleerd worden op mogelijke schadelijke stoffen.
  • Om de onberispelijke kwaliteit voor de door allnatura aangeboden producten te garanderen, voeren we tevens uit eigen beweging regelmatige controles op schadelijke stoffen uit op de gebruikte grondstoffen. Deze keuring van de matrassen geschiedt conform de richtlijnen van het Internationaler Verband der Naturtextilwirtschaft (IVN).
  • Alle grondstoffen van het product worden separaat getest op schadelijke stoffen.

Productie in Duitsland

Productie in Duitsland
  • De productie van deze matrassen vindt plaats in een Duitse ambachtelijke traditionele fabriek, waar wordt gewerkt met moderne techniek, klassiek textielhandwerk en jarenlange ervaring op het hoogste niveau. De vakkundige en solide verwerking in Duitsland zorgt voor een hoge kwaliteit van de producten en zekerheid met betrekking tot de producten die zijn getest op schadelijke stoffen. Ook hier wordt door de korte afstanden onnodig 'transport-toerisme' vermeden.
  • Door geen stoffen te gebruiken die mens en natuur kunnen belasten, ontstaan er ecologisch verantwoorde producten die er bovendien voor zorgen dat het werk en de opbrengt Duitsland plaatsvindt c.q. behouden blijft.
  • Wij laten zoveel mogelijk in Duitsland produceren, omdat we ons bewust zijn van onze verantwoording om banen in Duitsland te behouden en creëren, zodat ons sociale stelsel blijft functioneren.


Hier gaat u direct naar ons assortiment

laden

Een moment geduld.....