0 0

Diagnose huisstofmijtallergie - geen reden tot paniek!

Werd bij u of uw kind een huisstofmijtallergie vastgesteld? Raakt u vooral niet in paniek en onderneem geen overhaaste acties. Hoeveel ruimte u uw allergie in uw leven geeft, beslist u zelft. Het lukt u in ieder geval nooit om huisstofmijten volledig uit uw omgeving te verdrijven. Neem dus even rustig de tijd om uit te zoeken wat uw lichaam verdraagt en waar het een duidelijk stopsignaal geeft. Niest u de laatste tijd veel 's nachts? Hoogste tijd om uw dekbed buiten te luchten. Nog steeds niesaanvallen? Dan is het weer tijd om uw beddengoed te wassen.

Voelt u zich echt op uw gemak onder uw dekbed van kameelhaar? Dan moet u het dekbed zeker behouden. Wat goed is voor u, is namelijk ook goed voor uw immuunsysteem. En als uw allergische klachten verergeren als u naar bed gaat, is er ook nog tijd om na te denken over een nieuw, wasbaar dekbed.

Handige tips voor uw slaapomgeving

U wilt toch liever uw slaapomgeving herinrichten om uw huisstofmijtallergie minder kans te geven? Dan zijn de volgende tips zeker behulpzaam voor u. Het allerbelangrijkste bij een bed voor mensen met een allergie zijn de materialen, die op 60 °C kunnen worden gewassen. Huisstofmijten kunnen deze temperaturen immers niet overleven. Ook de allergenen, oftewel mijtuitwerpselen, worden op een betrouwbare manier onschadelijk gemaakt.

Uw beduitrusting moet u regelmatig om de 6-8 weken wassen en u ververst deze ook best elke week. Dit houdt de mijtenpopulatie in toom en neemt hun voedselbron weg.
En vergeet ook niet om de slaapkamer 's morgens en 's avonds voor het slapen gaan te luchten. Zo wordt vochtige en muffe lucht vervangen door frisse, droge lucht Doe dit ook zonder de vaak aanbevolen luchtbevochtigers omdat deze de voortplanting van vochtliefhebbende diertjes stimuleren.

Helaas wordt in vele richtlijnen over allergieën herhaaldelijk verwezen naar beddengoed van synthetische materialen. Wij raden dit af! Deze worden namelijk geproduceerd op basis van ruwe olie en zijn dus schadelijk voor het milieu. Ze zijn ook niet goed voor het bedklimaat - synthetische vezels doen u zweten.
Het is beter om wasbaar, ademend beddengoed te gebruiken, dat gemaakt is van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen. Gebruik de kracht van de natuur voor uw rustgevende slaap. Opdat u zich weer helemaal goed kunt voelen in uw bed en in volle rust kunt doorademen.

Encasing als probleemfactor

Het klinkt zo simpel. Met een encasing houdt u de allergenen in de matras vast en voorkomt u dat er nieuwe bijkomen. Was alles maar zo eenvoudig....

Een encasing sluit de matras af en voorkomt dat deze kan ademen. Zo ontstaat een onaangenaam vochtig, warm slaapklimaat, waarin mijten zich bijzonder goed voelen.

Aangezien encasings meestal geweven zijn in strakke effenbinding en ook aan de binnenzijde voorzien zijn van een deklaag, maken ze de oppervlakte van uw matras stroef. Dit komt omdat ze niet elastisch reageren op de lichaamsdruk. Dit betekent dat het puntelastische ligcomfort van een hoogwaardige matras niet meer echt tot zijn recht komt.

We willen u graag tonen wat u in plaats daarvan tegen een huisstofmijtallergie kunt doen, op een manier die in harmonie is met de natuur.

Zinvolle beduitrusting voor mensen met een huisstofmijtallergie

Matraskern

Hier moet u voor bijzonder ademende materialen kiezen en schuifladen onder het bed zoveel mogelijk vermijden. Op deze manier wordt uw matras altijd goed gelucht en is deze 's morgens snel weer droog, zelfs als u 's nachts vaker hebt gezweet. Zo maakt u het leven voor de mijten moeilijk. Ze hebben het immers graag warm en vochtig.

Wij raden u onze duurzame matrassen van natuurlatex (uit 100 % natuurrubber) met ontelbare poriën en dwarse kanalen. Bij elke beweging van het lichaam wordt er frisse lucht door de matras gepompt. Voor een optimaal slaapklimaat.
Een ander goed alternatief zijn onze bio-koudschuim matrassen, waar we ook grote nadruk hebben gelegd op het ademend vermogen.

Als uw kind last heeft van allergie, kiest u best voor kindermatras "Hevea", ook gemaakt van waardevolle natuurlatex van 100% natuurrubber en, afhankelijk van de variant, met ondersteunende kokoslaag.

Matrastijk

Hier hebt u de keuze tussen 2 tijkvarianten, die zinvol zijn voor mensen met huisstofmijtallergie. Tijk "Allergie" is een soepele tijk met stretch badstof van 100 % katoen uit biologische teelt met Medicott-behandeling en stiksels van 100 % biologisch katoen. "Medicott" is een bijzondere extractiemethode, die het katoen reinigt en overige substanties van de vezels verwijdert, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen. Hierbij worden geen bacteriedodende en schimmelwerende middelen gebruikt. Onze luchtig zachte "Allergie"-tijk is natuurlijk wasbaar op 60 °C.

Voor tijk "Hygiene" wordt een ademend tweelaags jerseydoek (68 % katoen uit biologische teelt, 32 % lyocell) met een temperatuurregulerende wattering van 100% lyocell gestikt. Het is gemakkelijk wasbaar en geschikt voor de droger - 60 °C-was met het fijnwas- en fijndroogprogramma. Het toppunt bij deze cellulosevezel: Dankzij zijn microfijne vezelstructuur, voert deze vocht razendsnel af naar de vezelkernen en vervolgens net zo snel naar de omgeving. Zo ontstaat een evenwichtig, aangenaam, droog slaapklimaat, waarin mijten zich niet goed voelen.

Onderdekbed

Het meest ideale is om uw bed met een wasbaar onderdekbed uit te rusten. Hierdoor wordt de matras extra afgeschermd en wordt de matrastijk ontzien. Het houdt de slaaptemperatuur contant en zorgt voor een perfecte vochtbalans.

Dekbed

Onze wasbare dekbedden met hennep, biologisch katoen of Tencel zijn ideaal voor uw bed. Kies tussen lichte dekbedden voor de zomer, duo dekbedden, die liefhebbers van warmte het hele jaar door zullen gebruiken, en in het bijzonder de flexibele combi- dekbedden voor alle 4 seizoenen. U geeft toch de voorkeur aan klassieke, donzen dekbedden? Ons donzen beddengoed is ook wasbaar op 60 °C en dus ook volledig geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.

Kussen

Onze kussens zijn voorzien van hoogwaardige, volumineuze gewatteerde tijken en praktische binnentijken met ritssluiting, die de vulling goed afschermen. Bij regelmatig onderhoud - het wassen van de kussensloop op 60 °C om de 6-8 weken en het dagelijks luchten van het kussen - reageren mensen met een huisstofmijtallergie er meestal prima op. Hier raden wij u in het bijzonder onze kussens met plantaardige vezels aan.

Kussenvullingen die van nature geen voedselbron voor huisstofmijten vormen, zijn natuurlijk ideaal. Kussens van natuurlatex van 100 % natuurrubber of traagschuim, zoals bij ons kussen "Hevea" of onze neksteunkussens "Sana-Ergo", "Sana-Vario" en "Ortho-Plus".

Om echt zeker te zijn, moet u de kussenvulling van onze natuurvezelkussens minstens om de 2 jaar vervangen. Wij bieden u hiervoor ook praktische navulzakken aan.

Dit artikel is enkel ter algemene informatie en mag in geen geval de basis zijn voor een zelfdiagnose of zelfbehandeling. Deze informatie kan een bezoek aan de dokter uiteraard niet vervangen.

Hier gaat u direct naar ons assortiment

laden

Een moment geduld.....