0 0
Unsere bewährten Öko-Klassiker

Fonkelnieuw is niet altijd een slimme oplossing

Bij nieuwe aankopen, of dat nu een smartphone, auto of nieuwe vloer is, kies ik persoonlijk niet voor de allernieuwste ontwikkelingen. Ik laat eerst wat tijd verstrijken, zodat alle „kinderziekten” opgelost zijn.

Mijn moeder heeft nog steeds een perfect werkende stofzuiger die ik nog ken uit mijn kindertijd. En die ligt al een hele tijd achter me… Waarom zou ik volgende keer niet ook deze klassieker kopen? Die heeft zich al decennia lang bewezen. Bij nieuwe producten zijn er nu eenmaal geen tests over een lange periode beschikbaar. U koopt het nieuwste model, geeft veel geld uit en in sommige gevallen beleeft u er niet lang plezier aan.

Met een klassieker - dus een product das zich al jarenlang heeft bewezen - neemt u wat mij betreft altijd het zekere voor het onzekere.

Helemaal niet stoffig!

Klassiekers zijn zeker niet stoffig of niet meer up-to-date, maar cult en legendarisch. Wat zou televisiegeschiedenis zijn zonder „Casablanca“ uit 1942, „Jaws“ uit 1975 of „E.T. - het buitenaardse wezen uit 1982? Denk maar eens aan: „Here’s looking at you kid” - „E.T. phone home” en Martin Brody's „You're gonna need a bigger boat”.

De allnatura-eco-klassiekers

Bij allnatura hebben we legendarische eco-klassiekers - die hebben zich dus al vele jaren bewezen en zijn nog steeds ecologisch onweerlegbaar.

Bij allnatura letten we er namelijk op dat de grondstoffen voor onze artikelen weer aangroeien, de transportwegen zo kort mogelijk worden gehouden, alle mensen in de productieketen een eerlijke beloning ontvangen en er qua gezondheid geen bedenkelijke arbeidsomstandigheden heersen.

Orthopedisch zinvolle natuurvezelmatrassen

Een van deze legendarische eco-klassiekers zijn onze Natuurvezel matrassen.

De eco-matrassen klassiekers bij uitstek zijn de Kokos/paardenhaar-matras "Cavallo" en haar gelijknamige zus in een comfortabele hoogte Kokos/paardenhaar-matras "Cavallo-Maxima".

De optimaal doordachte combinatie van dierlijk haar en plantaardige vezels biedt buik- en rugslapers een hard en tegelijk flexibel oppervlak. Bijzonder voor kinderen en jongeren is het harde, maar niet te harde oppervlak van de Kokosmatras "Coconut".

Vanzelfsprekend mogen in het rijtje van de beproefde klassiekers onze natuurlatex-kokos-matrassen "Vita-Basic" met ca. 12 cm hoogte, "Vita-Plus" met ca. 14,5 cm hoogte en "Vitaplus-Maxima" met een comfortabele hoogte van 23 cm niet ontbreken.

Niet te vergeten de middelharde Hennep-matras "Canapa" voor iedereen die graag wat harder, maar toch elastisch wil liggen. De door allnatura gebruikte hennep is afkomstig uit Beieren, zo ongeveer om de hoek. Eco? Logisch!

Liggenot puur met allnatura-pittenkussens

En bij een hoogwaardig matras hoort vanzelfsprekend een hoofdkussen. Wat te denken van een klassiek pittenkussen?

Het flexibele, harde speltkussen "Ergo-Savalis" past zich perfect aan uw hoofd en nek aan. Het zachtere gierstkussen "Sanavera" geeft puntsgewijs uitstekend mee en past zich goed aan. In het zirbenkussen "Sanavera-Cembra" komt het prettige karakter van gierst samen met de positieve eigenschappen van aromatisch zirbenhout.

Metaalvrije bedden - design in perfectie voor verkwikkende nachten

Hebt u een nieuw bed nodig of wilt u uw slaapkamer opnieuw inrichten? Kijk dan zeker eens naar onze geheel metaalvrije beddenklassiekers.

Metaal vervormt namelijk het natuurlijke aardmagnetisch veld en kan bij fijngevoelige mensen de nachtrust aanzienlijk belemmeren. In een prachtig bed van hoogwaardig massief hout slaapt u straks heel beschermd. Maak u geen zorgen; het uiterlijk van het bed lijdt zeker niet onder de metaalvrije afwerking.

Laat u verrassen door buitengewoonlijk design voor uw heel individuele stijl.

Zoals u ziet, zijn onze eco-klassiekers alles behalve saai. Ik wens u veel plezier bij het rondkijken!

door Anja in mei 2018

laden

Een moment geduld.....