0 0

Steeds meer mensen hechten er belang aan dat de producten waarmee zij zich dagelijks omringen, zo ecologisch mogelijk worden vervaardigd en op schadelijke stoffen worden getest. Veel mensen raken echter in verwarring door de verwarring van kwaliteits- en fabricagezegels. allnatura verduidelijkt de situatie:

Gevolg van de biologische markt

Het is u ongetwijfeld ook opgevallen dat tegenwoordig bijna elke fabrikant met kwaliteitszegels smijt. Als je echter vraagt hoe de producten precies worden getest, krijg je vaak onvoldoende of helemaal geen antwoord.
Dit is zeker gedeeltelijk te wijten aan het feit dat op de conventionele markt vaak slechts oppervlakkige controles en tests worden uitgevoerd. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de hoes van een matras wel op schadelijke stoffen is getest, maar niet de matraskern en de afzonderlijke bestanddelen. Ook zijn er vaak termen als "natuurlijk", die de koper duidelijk moeten maken dat het om een ecologisch vervaardigd artikel gaat. Aangezien deze term niet beschermd is, kan helaas iedereen hem gebruiken. Een ander probleem schuilt in de term "getest op schadelijke stoffen". Omdat de klant deze term alleen kan gebruiken als de resultaten van de test openlijk zichtbaar zijn.

"Vrij van schadelijke stoffen" - een onmogelijke belofte

Veel bedrijven adverteren hun goederen als "vrij van schadelijke stoffen". Het zal u wellicht verbazen dat wij het woord "vrij van verontreinigende stoffen" niet gebruiken in verband met onze hoogwaardige, gezonde producten. Daar is een reden voor - want in deze tijd worden we voortdurend blootgesteld aan schadelijke milieu-invloeden, of we dat nu leuk vinden of niet.
Dit geldt natuurlijk ook voor de grondstoffen voor onze producten. Het zou dus zeer aanmatigend zijn te beweren dat zij vrij zijn van schadelijke stoffen!

Vuilstoftesten bij allnatura

Verontreinigende-testing-garantie Wij hechten er bijzonder veel belang aan dat de producten die wij verkopen zo ecologisch consistent mogelijk zijn en getest zijn op schadelijke stoffen volgens de strengste richtlijnen. Daarom zorgen wij ervoor dat alle grondstoffen van onze leveranciers en partnerfabrikanten regelmatig door een onafhankelijk testcentrum worden getest op mogelijke schadelijke stoffen. Om de onberispelijke kwaliteit van de door allnatura aangeboden producten extra te garanderen, voeren wij in eigen beheer regelmatig verontreinigingstests uit op de grondstoffen die worden gebruikt voor alle artikelen in ons reguliere assortiment.
Wij besteden aandacht aan de grootst mogelijke transparantie. Op elke productpagina vindt u links naar de bijbehorende analyses van verontreinigende stoffen, want "getest op verontreinigende stoffen" is bij allnatura niet zomaar een loze reclamekreet.

De tests worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Internationale Vereniging van de Natuurlijke Textielindustrie (IVN) en de Internationale Vereniging voor Duurzaam Bouwen en Wonen (natureplus). Alle stoffen die in onze producten worden gebruikt, voldoen aan de grenswaarden die zijn vastgelegd in de Oeko-Tex® Standaard 100. In de overgrote meerderheid van de gevallen liggen zij ver onder deze grenzen.

Onze conclusie

Test kritisch en vertrouw niet blindelings elke reclameclaim en elk etiket. Niet elk etiket beantwoordt aan uw eisen voor een product en uw norm. Let op de openbaarheid en begrijpelijkheid van de testrapporten en wees sceptisch ten aanzien van al te volmondige beweringen.
Dit is de enige manier om producten van hoge kwaliteit te krijgen waar u lang plezier van zult hebben. Bij allnatura krijgt u het meest gedetailleerde en consistente rapport over schadelijke stoffen in de biologische postorderindustrie!


laden

Een moment geduld.....