0 0
Handgemaakt

Bij allnatura krijgt u geen massaproducten die met een container vanuit Azië worden vervoerd, maar hoogwaardige, ambachtelijk vervaardigde producten uit Duitsland of Europese buurlanden.

Wij vinden dat het de moeite waard is om er paar dagen langer op te wachten! Uw allnatura product wordt namelijk pas na ontvangst van uw bestelling met veel handwerk en liefde voor detail voor u vervaardigd door onze partnerfabrikanten.

Ambachtelijke kwaliteit

Onze hoogwaardige allnatura producten worden bijna allemaal vervaardigd in traditionele fabrieken, waar met moderne technologie, klassiek vakmanschap en jarenlange ervaring op het hoogste kwaliteitsniveau wordt gewerkt. De degelijke en vakkundige productie in Duitsland of in de aangrenzende Europese landen garandeert een hoge productkwaliteit en de ecologische betrouwbaarheid van onze producten.

Zo heeft onze partnerfabriek voor gestoffeerde allnatura meubelen in Oost-Westfalen haar technische expertise niet opgeofferd in de prijzenslag, maar zich zo gespecialiseerd dat zij nu een gewilde partner is voor hoogwaardig speciaal bekledingswerk. Dit geldt ook voor onze partnerfabrieken in het Zwarte Woud voor de exclusieve allnatura matrassen en gewatteerde producten, en voor vele andere eersteklas meubelfabrikanten.

Productie pas na ontvangst van de bestelling

Productie Het is voor ons belangrijk om onze levertijden zo kort mogelijk te houden - in uw en ook in ons belang. Maar dit mag niet ten koste gaan van de hoge kwaliteit, die u terecht van ons mag verwachten. Daarom vragen we u om een beetje geduld te hebben met betrekking tot de levertijden van onze hoogwaardige producten. Onze individuele producten worden namelijk pas na ontvangst van de bestelling speciaal voor u vervaardigd. Het doet onze hoogwaardige natuurproducten geen goed om verpakt in een rek te moeten wachten tot iemand ze koopt. Hier een paar voorbeelden:

Uw matras wordt pas geproduceerd nadat wij uw bestelling hebben ontvangen. Ons brede aanbod van matrassen maakt opslag bijna onmogelijk: wij bieden u momenteel namelijk bijna 20 matrasmodellen aan in verschillende hardheidsgraden met tot wel 5 tijkvarianten in 25 maten! Het bijhouden van een voorraad zou betekenen dat we de verscheidenheid aan afmetingen en typen van onze matrassen om economische redenen aanzienlijk zouden moeten verminderen. De individualiteit van het product zou hierdoor benadeeld worden, en u als klant dus ook. Wij willen u echter deze diversiteit aan matrassen blijven aanbieden, zodat u bij allnatura de ideale matras voor u kunt vinden.

allnatura lattenbodems worden individueel vervaardigd volgens de wensen van de klant, daarom worden onze lattenbodems met grote zorg met de hand gemaakt. Net als bij onze matrassen spreekt het brede assortiment van onze lattenbodems tegen een grotere magazijnvoorraad.

Overigens zouden de extra kosten voor ruimte, administratie en energie die een magazijn met zich meebrengt ook in onze prijzen tot uitdrukking komen - dit is zeker niet in uw belang.

Elk dekbed, onderdekbed en kussen wordt pas na ontvangst van uw bestelling door onze partnerfabrikant individueel voor u geproduceerd. Zelfs het vlies voor de vulling wordt door onze partnerfabrikant zelf vervaardigd en wordt niet van een kant-en-klaar ingekochte rol gesneden - om productietechnische redenen worden de bestellingen daarom gegroepeerd op basis van de vulmaterialen en -afmetingen. In onze uitvoerig vervaardigde gewatteerde producten zit dus veel zorgvuldig handwerk.

Tijken worden genaaid Aangezien de optimale kwaliteit van onze producten erg belangrijk voor ons is, voert onze specialist voor gewatteerde producten al bij de grondstoffen zeer zorgvuldige kwaliteitscontroles uit. Hierdoor kan het - in zeldzame gevallen - helaas voorkomen dat hele partijen moeten worden geretourneerd - dit leidt dan helaas tot langere levertijden.
Zowel onze leverancier als wijzelf hechten er de grootste waarde aan dat u "verse" goederen ontvangt. Onze hoogwaardige natuurproducten moeten ademen, een langer verblijf in een magazijn zou ze dus geen goed doen. Gewatteerde producten van allnatura worden daarom meestal op de dag van productie naar u verzonden.

Bij hoogwaardige massief houten meubelen moet u ook langere levertijden verwachten in de stationaire meubelhandel. Alleen de goedkope massaproducten van de meubelgigant zijn direct beschikbaar om mee te nemen. Maar daar willen we ons geselecteerde assortiment zeker niet mee vergelijken. Voor allnatura meubelen worden hoogwaardige houtsoorten zoals beuken, wild eiken en walnoot gebruikt, die een langere droogtijd vereisen dan bijvoorbeeld fijnspar voor goedkopere producten. Bovendien worden onze meubelen niet in een magazijn opgeslagen, maar zijn over het algemeen individuele, kwalitatief hoogwaardige maatwerk-producten, waarvan de productie gewoonweg tijd kost. Veel van onze meubels ontvangt u al volledig gemonteerd, wat u thuis tijd bespaard.

Productie in Duitsland of in de Europese Unie

Meubelmakers Tegenwoordig komen industriële massaproducten grotendeels uit lagelonenlanden, meestal uit China of andere delen van Azië. Daar worden de goederen in containers verpakt en op hun lange reis naar Europa gestuurd. Maar juist de rechte weg is altijd de kortste. Daarom willen we bij allnatura omwegen vermijden en zoeken we ook tijdens de productie naar korte afstanden. Onze partnerfabrieken geven de voorkeur aan grondstoffen uit hun eigen omgeving. Voor onze meubelen gebruiken we voornamelijk lokale houtsoorten, alleen in uitzonderlijke gevallen moeten onze meubelfabrikanten hun toevlucht nemen tot hout uit het buitenland.

Maar ook andere aspecten zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk meubels in Duitsland of de EU laten produceren: De degelijke, vakkundige verwerking garandeert een hoge productkwaliteit. Bovendien bieden Europese richtlijnen en voorschriften zekerheid met betrekking tot het gebruik van schadelijke stoffen in de houtteelt en bij de productie van onze waardevolle massief houten meubelen - wat regelmatig wordt bevestigd door onze tests op schadelijke stoffen.

Door geen stoffen te gebruiken die schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur, ontstaan waardevolle, ecologisch onberispelijke producten, die er bovendien voor zorgen dat werk en verdiensten in Duitsland gecreëerd en behouden worden. Sociale systemen werken alleen als er geld beschikbaar is. Maar: waar komt dit vandaan als de banen in dit land worden gerationaliseerd omdat alles in het Verre Oosten wordt geproduceerd? Wij willen graag meehelpen, banen in Duitsland te houden en te creëren en zo ons steentje bij te dragen aan het functioneel houden van Duitsland en de EU. Ook de werkomstandigheden waaronder de goederen worden geproduceerd, mogen niet worden vergeten. Want "biologisch" is voor ons meer dan alleen ecologische productie, "biologisch" betekent ook: verantwoordelijkheid nemen voor mens en natuur.


laden

Een moment geduld.....