0 0
Thermometer met vraagteken De cruciale vraag bij de keuze van uw dekbed is: Hoeveel warmte heb ik nodig? Want het gevoel van warmte is zeer persoonlijk en varieert van mens tot mens. Het verandert ook in de loop van het leven - iemand die in zijn jeugd erg gevoelig was voor warmte kan in latere jaren meer warmte nodig hebben.

We laten u kennismaken met 3 soorten warmte waarin u zich wellicht volledig of deels herkent, omdat de grenzen natuurlijk in elkaar overlopen. Deze indeling moet dienen als kleine oriëntatiehulp en moet u helpen bij het vinden van de juiste warmteklasse voor uw nieuwe dekbed.

Warmtegevoelig, zeer warmtegevoelig

Wie de vraag "Is het voor mij snel te warm?" met een duidelijk "ja" beantwoordt en ook nog eens gemakkelijk zweet, valt duidelijk in deze categorie.

Onze dekbedaanbeveling voor mensen die het snel warm hebben:
  • Voor de zomer dekbedden in warmteklasse 1 (ultralicht)
  • Voor de overgangsperiode dekbedden van warmteklasse 2 (licht en luchtig)
  • De ervaring leert dat een dekbed in warmteklasse 3 (medium) voldoende is voor de winter, voor zeer koude winternachten is een dekbed in warmteklasse 4 (goed verwarmend) ook geschikt
Ook ideaal is ons combi-dekbed "Calida" met een licht dekbed van koele zijde (warmteklasse 1) voor de zomer en een medium dekbed van kameelhaar, dat meestal ook in de winter voldoende is voor warmtegevoelige mensen (warmteklasse 3-4). In combinatie is dit dekbed van warmteklasse 4 ideaal voor bijzonder koude winteravonden.

Hoge warmtebehoefte, heeft de neiging om het snel koud te krijgen

Dit warmtetype draagt nog steeds sokken en lange broeken wanneer de meeste mensen al shirts zonder mouwen en sandalen dragen.

Onze dekbedaanbeveling voor koukleumen:
  • Voor de zomer dekbedden in warmteklasse 3 (medium)
  • Voor de overgangsperiode, dekbedden in warmteklasse 4 (goed verwarmend)
  • Voor de winter is een dekbed in warmteklasse 5 (zeer goed verwarmend) perfect geschikt
Als u de voorkeur geeft aan een flexibel verwarmend combi-dekbed, moet u kiezen voor hennep, scheerwol, kameelhaar of dons en beide dekbedden gecombineerd gebruiken in de winter.

Gemiddelde warmtebehoefte

De meeste mensen hebben een warmtebehoefte die ergens tussen de twee uitersten ligt.

Onze dekbedaanbeveling voor mensen met een "normaal" warmtegevoel:
  • Voor de zomer warmteklasse 2 (licht en luchtig)
  • Voor de overgangsperiode warmteklasse 3 (medium)
  • Voor de winter warmteklasse 4 (goed verwarmend)
Speciaal voor de gemiddelde warmtebehoefte hebben we een enorme selectie van geschikte combi-dekbedden die het hele jaar door de juiste dekbedoplossing bieden. Voor mensen met een gemiddelde warmtebehoefte raden wij aan om, met de bijzonder goed verwarmende materialen hennep, scheerwol, kameelhaar, kasjmier en dons, beide dekens in de winter apart te overtrekken en het lichte dekbed als extra deken te gebruiken op koude nachten.

Een paar opmerkingen over de individuele warmtebehoefte:

Info over dekbedden Info over dekbedden
Het dekbed is het belangrijkste onderdeel voor uw bedklimaat. In deze video leggen we de verschillen uit en geven we tips over waar u op moet letten.
  • De warmtebehoefte van een persoon is niet altijd hetzelfde en is ook afhankelijk van de respectievelijke "dagelijkse vorm".
  • Ook de temperatuur in de slaapkamer is bepalend. Als iemand het een beetje koud heeft en daardoor zijn slaapkamer meer verwarmt, heeft hij meestal geen erg warm deken nodig. Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook voor warmtegevoelige mensen die zelfs in de koudste winter met het raam open slapen. Dan kan het dekbed gerust van warmteklasse 4 zijn.


laden

Een moment geduld.....