0 0

Regels voor een goede nachtrust!

Slaaptip: hoe je door te slapen Slaap door
Slapen door de nacht werkt niet voor jou? Slaapadviseur Markus Kamps geeft tips over hoe u in de toekomst beter kunt slagen.
Slaaptip: de avondmaaltijd De avondmaaltijd
Slaapadviseur Markus Kamps geeft u tips voor de juiste avondmaaltijd, zodat u 's nachts rustig kunt slapen.
Slaaptip: innerlijke spanningen Innerlijke spanningen
Stress & nervositeit veroorzaken vaak slaapstoornissen. Hier vindt u advies om beter en gemakkelijker te kunnen slapen.
Slaaptip: chemische of natuurlijke producten Chemische of natuurlijke slaapproducten
Heeft u al eens natuurlijke slaapproducten uitgeprobeerd? Hier ziet u hoe de natuur u kan helpen om beter te slapen.
Slaaptip: ritmes en tijden Ritmes en tijden
Vaste ritmes en tijden bevorderen een goede slaap en het goed kunnen doorslapen. Slaapadviseur Markus Kamps geeft advies.
Slaaptip: 's avonds alcohol drinken 's Avonds alcohol drinken
Als u 's avonds alcohol drinkt heeft dit verschillende effecten op uw slaap. Slaapadviseur Markus Kamps legt uit welke dat zijn.
Slaaptip: diepe slaap Slaaptip diepe slaap
Slaapadviseur Markus Kamps legt u de verschillende slaapfases uit.
Regel 1:
Zorg voor voldoende rust, duisternis en verse lucht in de slaapkamer. Lawaai verstoort de slaap evenzeer als te veel licht. Overdreven verwarmde slaapkamers zijn net zo schadelijk voor een goede nachtrust als ijskoude kamers.

Slaaptip: wakker liggen Slaaptip
Hier vindt u enkele tips over wat u kunt doen zodat u 's nachts niet meer wakker ligt.
Regel 2:
Televisie kijken, werken of eten in bed is taboe. anders kan gebeuren wat slaaptherapeuten vaak bij hun patiënten zien: alleen al het zien van het bed verhoogt hun bloeddruk.

Regel 3:
De ene persoon sluit na een paar pagina's lezen snel zijn ogen, de andere wordt zo meegesleept door een spannend boek dat hij de hele nacht door kan lezen. Dus als u tot de tweede groep behoort, is het beter om 's avonds niet in bed te lezen.

Regel 4:
Warme voeten en handen zijn nuttig bij het in slaap vallen. Een voetbad voor het slapengaan of een warmwaterfles doet wonderen.

Regel 5:
Thee van valeriaan, hop of citroenmelisse is een goed slaapmutsje. Ook warme melk met een lepel honing helpt.

Regel 6:
Aan de andere kant is te veel alcohol 's avonds niet goed voor onrustige slapers. Twee glazen kunnen al te veel zijn. Alcohol maakt de slaap oppervlakkig, je wordt vaker wakker.

Regel 7:
Wees voorzichtig met koffie en zwarte thee. Onder bepaalde omstandigheden kan het effect van de stimulerende middelen acht uur aanhouden. Deskundigen bevelen zelfs onthouding van cafeïne aan voor opvliegers 's nachts. Maar soms is koffie ook goed voor verrassingen. Bij ouderen die lijden aan aandoeningen van de bloedsomloop, kan het dezelfde kalmerende werking hebben als bij lage bloeddruk, maar dan in homeopathische doses. Onze tip voor dergelijke gevallen: laat voor het slapen gaan een kruimel oploskoffie op uw tong smelten.

Regel 8:
Niet roken voor het slapengaan, want sigaretten peppen op.

Regel 9:
Om elektrosmog te voorkomen, is het aangeraden om alle elektrische apparaten op minstens twee meter afstand van het bed te plaatsen. Wekkers die op het lichtnet werken kunnen worden vervangen door wekkers op batterijen. Zelfs apparaten met afzonderlijke transformatoren - zoals halogeenlampen - genereren sterke wisselende magnetische velden.


laden

Een moment geduld.....