0 0
Natuurlatex neksteunkussen Sana-Vario 2
Natuurlatex neksteunkussen Sana-Vario 2 Luchtkanalen

Luchtkanalen

Veel luchtkanalen zorgen voor een goede luchtcirculatie en een gezond slaapklimaat. Voor de verzorging raden we regelmatige ventilatie aan.

Natuurlatex neksteunkussen Sana-Vario 2 Latexplaat

Latexplaat

Met de 2 cm hoge, zeer elastische latex plaat kun je je individuele lighoogte instellen.

Natuurlatex neksteunkussen Sana-Vario 2 Natuurlatex-kern

Natuurlatex-kern

Anatomische neksteunkom, zeer elastische vormkern van 100 % natuurrubber. Verkrijgbaar in medium of zachte stevigheid.

Natuurlatex neksteunkussen Sana-Vario 2 Afneembare tijk

Afneembare tijk

Verwijderbare, behaaglijke 100% biologisch katoenen badstof tijk. Medicott-afwerking, met ritssluiting. Geschikt voor mensen met een allergie, want kan worden gewassen op 60 °C.

Neksteunkussen "Sana-Vario" - ergonomisch gevormd voor ontspannen nachtrust in elke positie

Neksteunkussen "Sana-Vario 2"

vanaf 113,90 €

Veilige betalingsmethoden
incl. BTW, excl. verzendkosten

Ligbeleving:

elastisch ondersteunende ligbeleving (3 op 5)
elastisch ondersteunend

Wat zijn de kenmerken van dit kussen?

 • ergonomische komvorm - optimaal bij halswervel- of rugklachten
 • puntelastisch en ondersteunend, maar toch zacht en stevig
 • 2 hardheden voor individueel ligcomfort
 • wasbaar Medicott-tijk - ideaal voor mensen met een allergie
 • vegan kussen zonder dierlijke haren

Aanbevolen voor deze ligposities:

rugslapers zijslapers buikslapers

"Sana-Vario 2" - Vormkussen van natuurlatex voor een perfecte ligpositie

Een neksteunkussen heeft de taak het hoofd en de kwetsbare nek anatomisch correct te ondersteunen. Zo vermijdt u een verkrampte, onnatuurlijke slaaphouding van het hoofd en de schouders, die vaak leidt tot verspanningen of hoofdpijn en kan ontstaan door een te hard of te hoog hoofdkussen. Maar ook een te zacht of te laag kussen kan deze klachten veroorzaken, want het beschikt met name in de zijligging niet over het nodige draagvermogen voor voldoende ondersteuning van het hoofd.

Ons neksteunkussen "Sana-Vario 2" bestaat uit vormkern en inlegplaat van puntelastisch natuurlatex (100 % natuurrubber). Het is geschikt voor elke slaappositie en met een totale hoogte van maximaal 11,5 cm speciaal voor elastisch meegevende matrassen, die de schouder goed laten verzinken, gedacht.

Wij bieden dit neksteunkussen in 2 hardheden aan. De mediumvariant biedt aangename puntelastische ondersteuning en goede stevigheid in de zijligging. Kies de soft-variant, als u een meegevend kussen wenst dat het hoofd zachter opneemt.

Om aan het liggevoel te kunnen wennen, adviseren wij u eerst alleen het vormdeel te gebruiken. Later kunt u dan naar behoefte de latexplaat erin leggen en zo het kussen in de hoogte aanpassen aan uw behoeften.

Productbeschrijving

Materiaal en afwerking

 • vormkern en inlegplaat van natuurlatex uit 100 % natuurrubber
 • tijk van zacht katoenen badstof uit biologische teelt met Medicott-behandeling - een bijzondere extractiemethode zonder bacteriedodende en schimmelwerende middelen, die het katoen reinigt en overige substanties van de vezels verwijdert, waarin voornamelijk schimmels en huisstofmijt zich vestigen
 • zuiver witte kleur door het speciale proces

Kwaliteit

 • exclusief verkrijgbaar bij allnatura
 • prima ventilatie dankzij structuur met open poriën
 • anatomisch optimale vormgeving van de latexkern; variabele kussenhoogte door separate inlegplaat
 • puntelastische, anatomisch correcte ondersteuning van de nekwervels en de nek - geschikt voor alle slaapposities, speciaal voor flexibele matrassen met zachtere tot middelharde oppervlakte-elasticiteit die het lichaam goed laten wegzinken
 • Stiftlatex van 100 % natuurrubber voor een uitstekend slaapklimaat - zeer goede luchtcirculatie zonder vochtophoping door poreuze structuur en talloze kleine kanalen in de kern van het kussen die bij elke lichaamsbeweging lucht door het kussen "pompen"
 • onderhoudsarm, de kussenhoes is wasbaar op 60 °C
 • in april 2019 is ons neksteunkussen "Sana-Vario 2" door ÖKO-TEST met ''goed'' beoordeeld (allnatura neksteunkussen Sana-Vario 2, medium, getest bij ÖKO-TEST magazine 04/2019 - testresultaat "GOED" - 10 neksteunkussens in de test - 5 neksteunkussens ontvingen de beoordeling "bevredigend", 2 "voldoende" en een zelfs slechts "onvoldoende")

Keuzehulp

 • bij hardere matrassen die minder meegevend en elastisch zijn, adviseren wij ons neksteunkussen "Sana-Vario 3" met een totale hoogte van 13,5 cm (latexdeel met neksteunkom en 2 inlegplaten) - "Sana-Vario 2" zou hier door de maximale hoogte van 11,5 cm niet voor voldoende steun van het hoofd zorgen, dat op een harder matras in principe hoger ligt dan op een flexibel matras
 • Neksteunkussen correct gebruiken:
  Het is de taak van een neksteunkussen de nekwervels in hun natuurlijke vorm te laten liggen. Met dit flexibel te gebruiken kussen vindt u altijd de optimale lighouding voor u persoonlijk. Hieronder een aantal ervaringen van onze slaapadviseurs: In de zijligging ligt de nekwervel het best recht als de nek op de hogere kussengolf rust. Mensen met smalle schouders vinden daartegen de lagere golf vaak prettiger. De inlegplaat compenseert het hoogteverschil dat ontstaat bij brede schouders of hardere matrassen. In de rugligging gebruikt u het kussen het best zonder inlegplaat, zodat de nek niet onnatuurlijk wordt geknikt. Het hoofd ligt in dit geval beter op de lagere golf.

Opmerkingen

 • passend voor alle kussenslopen 40x80 cm en 80x80 cm (tijk dan eenmaal omslaan)
 • voor mensen die een neksteunkussen niet gewend zijn, is het aan te raden er aan te wennen; gebruik eerst alleen het vormdeel en leg pas later de latexplaat erin
 • wijzigingen in de vormgeving van de afgebeelde kern voorbehouden
Textielinfo

Kwaliteit

 • stofgewicht 300 g/m²
 • draaddichtheid (ketting/inslag) 30 horizontale steken/28 verticale steken/3 cm
 • fijnheid garen (ketting/inslag) 50/1 Nm

Maten en gewichten

 • totale hoogte 9,5-11,5 cm variabel
 • soortelijk gewicht natuurlatex-kern SG40
  (de verschillende hardheden ontstaan door perforaties in diverse maten aan de onderzijde van het vormdeel)
 • maten van de vormkern (incl. separate inlegplaat):
  nek ca. 11,0 cm, kom ca. 6,5 cm, hoofd ca. 8,0 cm
 • kussenmaat 37x60 cm - optimaal aangepast kussensloop verkrijgbaar; past ook op alle kussenhoezen 40x80 cm of 80x80 cm (tijk dan eenmaal omslaan)

Onderhoudstips

 • regelmatig luchten om het kussen te regenereren
 • kern van het kussen niet wasbaar
 • wasvoorschrift kussentijk:
  • wassen op 60 graden op een fijnwasprogrammaniet in de droger drogen

  • fijnwasprogramma op 40 °C en maximaal 800 toeren - wassen op 60 °C is mogelijk, maar vergt wel veel van de waardevolle natuurvezels
  • na het wassen in vorm trekken en bij voorkeur liggend laten drogen
  • niet drogen in de wasdroger
  • overige wasvoorschriften en onderhoudstips
Ecologie & kwaliteit
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze doorgestikte producten worden regelmatig gecontroleerd op mogelijke schadelijke stoffen door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen. Analyse schadelijke stoffen
exclusief bij allnatura

Exclusief bij allnatura

Op basis van onze jarenlange ervaring en onze ecologische normen is dit product ontwikkeld in samenwerking met onze partnerfabriek. Het is exclusief verkrijgbaar bij allnatura.
Made in Germany

Duurzame productie in Duitsland

Deze doorgestikte artikelen worden in een Zuid-Duitse traditionele fabriek geproduceerd. Vakmanschap en duurzaamheid gaan hand in hand tijdens de productie. De producten helpen om arbeid en inkomsten in Europa te houden en onnodig transporttoerisme te vermijden. Meer informatie
Kwaliteit biologisch katoen

Organisch katoen van gecontroleerde biologische teelt

Bij het verbouwen van katoen worden kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde zaden consequent vermeden. Dit beschermt de grond en bespaart hulpbronnen zoals water. Bovendien gebruiken we geen chemische bewerkingen zoals bleken.
Resourcesparende productie

Resourcesparende productie

Om grondstoffen te besparen, wordt dit product pas gemaakt nadat de bestelling is ontvangen. Zo voorkomen we overproductie en zijn er geen opslagkosten.
Hoogwaardige productie

Hoogwaardige productie

Dit product is gemaakt in een traditionele fabriek met veel zorg, waardering en tientallen jaren ervaring. Moderne technologie en klassiek vakmanschap creëren unieke en duurzame producten.
Duurzame en natuurlijke grondstoffen

Duurzame en natuurlijke grondstoffen

We richten ons op natuurlijkheid en duurzaamheid als het gaat om grondstoffen. De natuurlijke vezels worden geproduceerd zonder microkunststoffen en regelmatig getest op schadelijke stoffen. Voor geverfde stoffen worden alleen kleurstoffen zonder zware metalen gebruikt.
PeTA - Approved Vegan

PeTA - Approved Vegan ®

Dit product bevat geen bestanddelen van dierlijke oorsprong. Het voldoen aan de strenge richtlijnen van PeTA-Approved Vegan en is geschikt voor een vegane leefstijl.
Meningen van klanten  4,6/5
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Wat een geweldig kussen! Zacht en toch stevig. En zonder gif! Ik ben er erg blij mee.
Pieternella V.
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Een super kussen! De eerste keer in meer dan 10 jaar dat mijn nek niet gespannen is na het opstaan. Heel aangenaam zacht als je ligt en geeft perfecte ondersteuning 1+
Anonym
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Een fantastisch comfortabel kussen. Ondersteunt de nek heel goed. Ik ben er dol op.
Anonym
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Ik gebruik al meer dan 20 jaar alleen latex neksteunkussens. Deze keer bestelde ik de "zachte" versie voor mezelf en later ook voor mijn man (op zijn verzoek). Het kussen biedt perfecte ondersteuning en is hemelszacht. Ik leg mijn hoofd er elke avond met een glimlach op. Ik zou niet meer zonder willen. Ik neem het ook altijd mee op vakantie. Ik zal het keer op keer kopen. Beatrice
Anonym
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Het is erg prettig om je hoofd erop te laten rusten en je staat 's ochtends op zonder spanning in je schouders en nek. :-)
Anonym
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Super comfortabel, ik slaap heel goed zonder vervelende nekpijn de volgende ochtend.
Anonym
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Zoals bij elk ander kussen of matras was het de eerste 2-3 nachten ongebruikelijk en voelde ik de verandering. Maar ik liet me daardoor niet afschrikken en testte het gewoon een beetje. Na een paar nachten was mijn nek gewend aan het nieuwe kussen (ik had eerder geen allnatura-kussen) en ik slaap nu heel ontspannen! Een heel goed kussen dat precies helpt zoals beschreven.
Selina T.
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Ik ben blij met het nekkussen, ik heb wel af en toe problemen, maar dat zal wel aan mij liggen.
Anonym
Avatar neutraal
Neksteunkussen "Sana-Vario 2"
Vertaald van
Helaas lijkt het niet het juiste kussen voor mij te zijn. Nadat ik de Sanastar Comfort had gekocht, dacht ik dat ik een vlakker kussen nodig zou hebben vanwege de zachtheid. Omdat ik nogal drukgevoelig ben, koos ik voor natuurlatex. Passend bij de matras, zeg maar. Vreemd genoeg heb ik echter het gevoel dat ik op een opgevouwen handdoek lig. Het voelt heel hard aan op de oorschelp, dus het doet op een gegeven moment pijn. Is mijn hoofd te zwaar? Ik heb een gemiddeld vrouwenhoofd, denk ik. De neksteun voelt onvoldoende. Alsof de halswervelkolom in zijwaartse positie doorhangt. De losse plaat aan de onderkant van het kussen stoort me ook. Het heeft de neiging om weg te glijden, zodat je de hoezen moet openen en alles recht moet trekken. Ik had het kussen waarschijnlijk terug moeten sturen, maar ik had er geen tijd voor en hoopte dat ik eraan zou wennen.
Jasmin D.
ALLNA_COMMENT_AVATAR_ALLNATURA

Opmerking van de allnatura-klantenservice:

Helaas lijkt het erop dat natuurlatex niet het juiste materiaal voor je is. Je vindt de hoge puntelasticiteit duidelijk niet prettig. Dat kan soms gebeuren. Daarom kun je je kussen bij allnatura 30 dagen uitproberen en in die tijd gewoon terugsturen. Met het allnatura retourportaal gaat dat heel snel - gewoon de retour aanmelden, het retourlabel uitprinten en het pakket bij een pakketwinkel of pakstation afgeven.

Algemene opmerking over de ratings

Aanvullende video's

Video's

Zo ontstaat uw allnatura kussen

Zo ontstaat door een combinatie van moderne techniek, klassiek handwerk en jarenlange ervaring uw nieuw kussen.

Video bekijken

Het juiste kussen

In deze video beschrijft slaapadviseur Christian mogelijke problemen die zich kunnen voordoen bij het gebruik van een verkeerd kussen.

Video bekijken

Ecologische en sociale productie

Onze leverancier voor natuurlatex kernen produceert 100 % ecologisch en sociaal.

Video bekijken

Kussens op de juiste wijze verschonen

Op deze manier kunt u kussenslopen gebruiken die te groot zijn voor uw slaapkussens. Slaapadviseur Markus Kamps geeft u passende tips.

Video bekijken

Eigenschappen van natuurlatex

Naturlatex bietet optimale Eigenschaften für eine perfekte Schlafumgebung. In diesem Video erfahren Sie mehr über die Eigenschaften von Naturlatexmatratzen.

Video bekijken

Puntelasticiteit bij natuurlatex

Geen enkel materiaal is tegelijkertijd zo elastisch en krachtig als latex. In deze video leggen we de puntelasticiteit van natuurlatex matrassen uit.

Video bekijken

Verkrijgen van natuurlatex

We laten u kort en bondig zien hoe natuurlatex voor onze matrassen wordt verkregen.

Video bekijken