0 0

Scheerwollen vloerkleed "Lana"

Handgeweven vloerkleed "Lana", kleurstelling "natuurlijk wit"
vanaf 99,80 €
Alle prijzen excl. BTW, excl. verzendkosten
Veilige betalingsmethoden

Handgeweven en gezellig - scheerwollen vloerkleed "Lana"

Bij ons scheerwollen vloerkleed "Lana" is de kern van het tapijtgaren ook van scheerwol. De wol wordt bij het opbouwen van de kern getwijnd en vervolgens compact gesponnen, waardoor het tapijt nog beter warmtedoorlatend en warmtevasthoudend wordt. De lichte natuurlijke basistint van het vloerkleed wordt levendig door kleurrijke accenten in bruintinten.

Dit handgeweven vloerkleed van schapenscheerwol heeft prima klimaateigenschappen en is superzacht en lekker warm aan de voeten. Daarom adviseren wij deze voor woonruimtes en de slaapkamer. Aangezien schapenscheerwol van nature vuilafstotend is, zijn vooral de wat sterker gemêleerde varianten ook een prettig alternatief als zacht speelkleed in de kinderkamer.

Productbeschrijving

Materiaal en afwerking

 • 100% schapenscheerwol in de omspinning en in de kern
 • handgeweven vloerkleed van Nieuw-Zeelandse wol, gemêleerd met Oostenrijks bergschaap
 • kleurnuance ontstaat door een mix van natuurlijk gegroeide, ongeverfde wol
 • ongecoate rug, tapijt aan beide kanten te gebruiken
 • kettingdraad van vlas
 • handgeweven kwaliteitsproduct

Uiterlijk

 • superzacht, dicht geweven tapijt met handmatig toegevoegde schakeringen in natuurlijke bruintinten
 • in 4 kleurstellingen verkrijgbaar: natuurlijk wit - niet gemêleerd, lichtbeige - licht gemêleerd, beige en bruin - sterk gemêleerd

Tapijtkarakter

 • hemels zacht met open garenstructuur - een waar genot voor uw voeten
 • tapijtgaren door en door van schapenscheerwol - kern getwijnd en stevig gesponnen, bol omhuld
 • geschikt voor minder belopen plekken in slaap- en woonvertrekken - voor sterk belopen plekken adviseren we een tapijt in een zeer robuuste, gevolde kwaliteit

Uitvoering

Opmerkingen

Textielinfo

Kwaliteit

 • totale dikte 14 mm
 • totaalgewicht 2600 g/m²
 • warmtedoorlatend en warmtevasthoudend
 • scheerwol is door het aanwezige wolvet lanoline van nature beschermd tegen vuil en motten

Overige informatie

 • geen standaard industrieel product, maar waardevol handwerk op een weefgetouw, geringe afwijkingen in kleur, dessin en afmeting (+/- 3 %) zijn mogelijk
 • beide zijden te gebruiken - regelmatig omdraaien om eenzijdige slijtage te voorkomen
 • geschikt voor vloerverwarming
 • handwas 20-30 °C met hydraterend wolwasmiddel
Ecologie & kwaliteit
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze producten worden regelmatig onderzocht door een onafhankelijke keuringsinstantie en volgens de strengste richtlijnen getest op mogelijke schadelijke stoffen. Analyse schadelijke stoffen voor dit tapijt.
Geproduceerd in Duitsland

Geproduceerd in Duitsland

Deze hoogwaardige tapijten worden in de Chiemgau heel traditioneel handmatig op een weefgetouw geproduceerd. Dat helpt onnodig transport te vermijden en werkgelegenheid en opbrengst in Duitsland te behouden. Meer informatie
Hoogwaardige scheerwol

Hoogwaardige scheerwol voor handgeweven tapijten

De gesponnen scheerwol komt uit Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Elke productiestap wordt streng gecontroleerd - van diervriendelijke weidegang voor de schapen tot het vakkundig scheren en de productie.
Consequent ecologisch verwerking

Consequent ecologisch verwerking

Het is echter wettelijk toegestaan en in de tapijtbranche heel gebruikelijk om tapijten met een ketting van spleitex garen (polypropyleen) toch van de omschrijving "van 100 % natuurvezel" te voorzien, als de inslag uit dit materiaal bestaat.
De kettingdraad voor allnatura vloerkleden bestaat daartegen uit 100 % vlas - in natuurlijke kleuren en is ongebleekt. Dat beperkt de houdbaarheid van het tapijt op geen enkele manier en het geeft u de zekerheid dat u een door en door natuurlijk product aanschaft.
Goed voor het woonklimaat

Goed voor het woonklimaat

Natuurvezels als scheerwol, katoen, sisal of linnen dragen bovendien bij tot een evenwichtig woonklimaat, want ze kunnen vocht uit de lucht absorberen en opnieuw afvoeren.
Meningen van klanten  4,8/5
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Ik heb al jaren 2 tapijten in mijn huis. Wij en onze honden lopen er altijd overheen en de tapijten zijn nog steeds in geweldige staat. Kleine kruimels/hondenharen vallen nauwelijks op op het gevlekte tapijt. Stofzuigen gaat ook snel en gemakkelijk en het gevoel om op het zachte tapijt te lopen is gewoonweg heerlijk. Een duidelijke aanrader om te kopen.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Het voelt heerlijk aan en hoewel ik katten en honden heb, ziet het tapijt er na een paar weken nog steeds als nieuw uit. Goed vakmanschap en voelt heerlijk aan als je er met blote voeten op loopt. De kleur is helder mooi natuurlijk wit, zoals afgebeeld. Goede kwaliteit wol.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Heel mooi, gezellig en warm, een goede basis voor yogaoefeningen. Lichter van kleur - gelukkig - dan de naam bruin doet vermoeden, vergroot de ruimte.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Dit was onze tweede bestelling bij Allnatura. De kwaliteit is geweldig voor de prijs, waar andere biologische leveranciers niet aan kunnen tippen. Het is heerlijk om op het tapijt te lopen en te zitten. Het enige nadeel is dat de wol hier en daar niet zo stevig ingeweven lijkt. Ik durf het niet te stofzuigen uit angst dat ik er meer vezels uittrek. Maar door het uit te schudden wordt het schoon genoeg.
Anonym
ALLNA_COMMENT_AVATAR_ALLNATURA

Opmerking van de allnatura-klantenservice:

Hartelijk dank voor uw lof! Dit tapijt is niet getrommeld, daarom is het zo lekker pluizig. Het moet alleen worden gestofzuigd met het mondstuk, niet met de borstel. En het tapijt moet ongeveer om het kwartaal een beurt krijgen. Als je een slijtvaster tapijt wilt dat ook met een borstel kan worden gestofzuigd, kies dan voor een gefreesd product. De gewalste kwaliteit is echter niet zo pluizig. Tijdens de productie wordt elk individueel inslaggaren stevig aangedrukt, wat betekent dat het tapijt overal stevig geweven is. Als je het gevoel hebt dat je tapijt niet overal stevig geweven is, neem dan contact op met onze vriendelijke klantenservice.
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Het tapijt is perfect en precies zoals ik het me had voorgesteld. Eerst twijfelde ik of beige niet een beetje te donker was - ik wilde eigenlijk een lichtgekleurde, maar niet met een 2-jarige die regelmatig met ongewassen handen rondloopt ... het tapijt is nog steeds licht genoeg en contrasteert mooi met de witte muur. Het straalt een gezellige warmte uit.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Perfect vakmanschap, ziet er geweldig uit. Prachtig materiaal. Warm en behaaglijk.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Goede kwaliteit, heel zacht en pluizig tapijt.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Geweldig zacht tapijt dat gezellig is om op te zitten en te lopen. De afmetingen en kwaliteit komen precies overeen met de beschrijving, het tapijt werd snel geleverd, pluist niet en ruikt niet onaangenaam. Ik kom graag nog eens terug, waar voor je geld.
Anonym
Avatar neutraal
Scheerwollen vloerkleed "Lana"
Vertaald van
Een heel mooi en zacht vloerkleed. Een stukje natuur in de woonkamer. Uitstekende kwaliteit
Anonym

Algemene opmerking over de ratings

Aanvullende video's

Video's

Zo ontstaat uw allnatura tapijt - Made in Germany

Zo ontstaat door een combinatie van moderne techniek, klassiek handwerk en jarenlange ervaring uw nieuw tapijt.

Video bekijken