0 0

Babymatras "Coco-Bambino"

Wiegmatras Coco-Bambino
Babymatras "Coco-Bambino" met gelatexeerde kokoskern - perfect voor uw baby
Vervaardigd in het zuidelijke Zwarte Woud

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 79,00 €
(Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten. )

Gezond en natuurlijk slapen - u kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen!

Vooral babymatrassen moeten zorgvuldig samengesteld worden, anders kunnen er later problemen met de lichaamshouding en rugklachten optreden. Baby's en kleuters hebben een harde, maar toch elastische onderlegger nodig, zodat de wervelkolom goed ondersteund wordt. Onze babymatras "Coco-Bambino" heeft een stevige, maar toch elastische kern van gelatexeerde kokosvezels. Ze is ideaal als matras voor in een wieg. Het bestaat uit natuurlijke materialen en geeft uw baby een optimaal, anatomisch correct ligcomfort.

Veel ouders willen hun baby een plezier doen met een zachte matras. Helaas is dit vanuit orthopedisch standpunt helemaal verkeerd. Bij kinderen tot 8 jaar is de nog doorbloede wervelkolom namelijk nog redelijk recht, de S-vorm wordt later pas ontwikkeld. Het hoofd van het kind is voornamelijk de eerste jaren bijna net zo breed als de schouders. Daarom mogen baby's niet met hun schouders in de matras zinken. Bovendien groeien de botten van het kind razendsnel naarmate het ouder wordt, maar de spieren kunnen deze groei niet volgen. Daardoor is de wervelkolom nog niet volledig door spierweefsel beschermd - een te zachte babymatras kan dus permanente schade aan de wervelkolom aanrichten.

Wanneer is het tijd om de wieg te vervangen door een kinderbed? Ouderdom en gewicht spelen hierin geen rol. U moet er wel op letten dat uw baby nog voldoende plaats in zijn bedje heeft. Als de matras nog maar ca. 10 cm langer is dan de lichaamsgrootte van uw kindje, dan is het tijd voor een degelijk babybed met de passende matras.

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • matraskern van kokosvezels (ca. 50 %), gelatexeerd met 100 % natuurrubber (ca. 50 %)
 • tijk van katoen uit biologische teelt (500 g/m²)
 • vaste tijk:
  dril van 100 % katoen uit biologische teelt, ongebleekt en ongeverfd
  (tijk niet afneembaar)

Kwaliteit

 • stevige en tegelijkertijd elastische ligeigenschappen
 • ademend, temperatuurregulerend en warmtehoudend door de natuurlijk holle kokosvezels
 • kokosvezels zijn elastisch en onbreekbaar
 • standaard afmetingen: 40x73 cm ovaal, 35x76 cm ovaal, 40x90 cm rechthoekig
 • de laatste tijd deden veel berichten de ronde op het internet dat de stoffen antimoon, arseen en fosfor het risico op een plotse wiegendood zouden verhogen. Met onze "Coco-Bambino" hoeft u zich geen zorgen te maken. De matras bevat deze stoffen niet, want voor onze wiegmatras "Coco-Bambino" gebruiken we geen enkel synthetisch materiaal, maar uitsluitend katoen in biokwaliteit. Alle grondstoffen zijn bovendien streng getest op schadelijke stoffen volgens de chemische richtlijnen. Meer informatie vindt u in het tabblad "Ecologische info".

Extra aanbevelingen

 • molton overtrek - ideaal om de matrastijk te beschermen tegen vuil
  kies voor de afmetingen 70x140 cm en leg de hoes dubbel - dubbele bescherming tegen vocht, later bovendien ook bruikbaar in het kinderbed

Op maat gemaakt

Coco op maat gemaakt
 • we maken wieg- en kindermatrassen ook in tussenmaten tot de maximale afmetingen 80x160 cm - bestel op de pagina "Coco op maat gemaakt"
 • bekijk onze gedetailleerde aanwijzingen voor de prijsberekening bij "Coco op maat gemaakt
 • gelieve er begrip voor te hebben dat we bij de wieg- en kindermatrassen geen individueel aanbod hebben
 • doorgaans niet leverbaar:
  • ovale speciale afmetingen, afgeronde hoeken of producties volgens sjabloon
Technische info

Maten en gewichten

 • hoogte kokoskern: 5 cm
 • totale hoogte (incl. stiksel en tijk): 6 cm
 • totaalgewicht: 4,75 kg/m²
  (bij een matras met afmetingen 42x90 cm komt dit neer op een gewicht van ca. 1,7 kg)

Overige informatie

 • het is normaal als de matras aan het hoofd en het bekken vervormt, dit is geen kwaliteitsgebrek
 • belangrijke veiligheidsinstructies voor onze kindermatrassen
Ecologische info
Regelmatig getest op schadelijke stoffenRegelmatig getest op schadelijke stoffen
De grondstoffen voor onze matrassen worden regelmatig gecontroleerd op mogelijke schadelijke stoffen door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen. Analyse schadelijke stoffen voor dit product.
Made in GermanyMade in Germany
Deze producten worden in een Duitse fabriek gemaakt en dragen bij om het werk en de opbrengst in Duitsland te houden. Onnodig transport uit het buitenland wordt zo vermeden. [meer informatie...]
Meningen van klanten  4,9/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.