0 0

Kameelhaar deken van natuurlijk haar "Cairo"

Babykameelhaar deken van natuurlijk haar in de warme kleurnuance camel met edele fluwelen bies
Traditionele productie in Opper-Franken

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 349,80 €
Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten

Werkelijk koninklijk - deken van natuurlijk haar "Cairo"

Met onze deken van natuurlijk haar "Cairo" bieden we u voortreffelijke kwaliteit. Deze wordt gemaakt van het allerfijnste kameelhaar dat qua fijnheid aan kasjmier doet denken en met een hoogwaardige fluwelen bies is omzoomd.
Om te kunnen leven in de omgeving rondom de Gobi Woestijn, moeten de dieren zich aanpassen aan temperatuurschommelingen van wel 70 °C. 's Nachts en in de winter daalt de temperatuur zeer sterk en daarom is het korte, warmtevasthoudende onderhaar van levensbelang. De grovere gran- en bovenharen stoten sneeuw en regen af.
In het voorjaar stoot de kameel het haar in grote bossen af om zich voor te bereiden op het warmere seizoen. Dit haar wordt dan verzameld door de nomaden, geklopt, gewassen en ondergaat een ingewikkeld ontharingsproces. Bij het ontharingsproces worden de zachte onderharen gescheiden van de grovere, langere boven- en granharen. Voor onze dekens wordt het fijne en zeer zachte onderhaar gebruikt.

De bijzondere fijnheid en zachtheid van kameelhaar wordt vaak aangeduid met het begrip "babykameelhaar". Het gaat hier echter niet op de leeftijd van de kameel maar om de fijnheid van het gebruikte kameelhaar en hangt af van het percentage zachte onderharen en de grove boven- en granharen. Deze knuffelzachte deken van babykameelhaar geeft gelijkmatige warmte en zorg voor een aangename uitwisseling van lucht en vocht.

Deze behaaglijke woondeken is verkrijgbaar in de 2 natuurtinten "camel" en "crème". Van nature licht kameelhaar is heel zeldzaam. U koopt met zo'n crèmekleurige deken, geweven van kameelhaar dus een buitengewoon zeldzame kostbaarheid. "Cairo" doet zijn naam dus alle eer aan, dit natuurhaar deken van babykameelhaar heeft een werkelijk koninklijke kwaliteit.

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • van 100 % kameelhaar, geweven op scheerwolketting
 • omzoomd met een fluwelen bies

Uitvoering

 • ongeverfd, met van nature mooie kleuren als crème en camel
 • afmetingen 150x200 cm en 150x220 cm

Opmerkingen

 • ook geschikt voor personen die veel zweten; natuurlijk haar is ademend en neemt veel vocht op (ca 33 % van het eigen gewicht), zonder klam aan te voelen
 • overige maten, kleuren of varianten niet leverbaar
Textielinfo

Kwaliteit

 • geselecteerd, allerfijnst babykameeldonshaar
 • heerlijk soepel en aangenaam zacht
 • garendikte max. 19,0 micron
 • gewicht 1350 g bij afmeting 150x200 cm, 1485 g bij afmeting 150x220 cm

Behandeling

 • velours uitrusting speciaal gewalst voor een bijzonder volumineuze pool
 • eerst wordt voorzichtig nat geruwd, vervolgens gedroogd en dan nogmaals droog geruwd
 • dubbele schering voor een bijzonder gelijkmatig effect
Ecologische info
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze producten worden regelmatig onderzocht door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen op mogelijke schadelijke stoffen. Analyse schadelijke stoffen voor dit dekentje.
Niet kunstmatig

Niet kunstmatig

Onze hoogwaardige natuurhaar dekens bestaan uit volledig onbehandelde natuurvezels die geen kunsthars of kunstmatige stoffen bevatten en ook niet gebleekt of met schadelijke zware metalen geverfd werden.
Made in Germany

Made in Germany

Deze waardevolle plaids worden volledig (spinnen, weven, behandeling en confectie) in Duitsland gemaakt. Zo ontstaan er ecologisch verantwoorde producten die er bovendien voor zorgen dat het werk en de opbrengst in Duitsland behouden blijven. Meer informatie
Alpaca

Hoogwaardige natuurvezels van diervriendelijke dierhouderij

De natuurvezels voor onze natuurhaar dekens en plaids komen voornamelijk uit Mongolië/Azië of Zuid-Amerika. Voor de boeren zijn hun dieren de basis om de familie te onderhouden, ze worden daarom goed verzorgd. Dat zijn ze zeker van het welzijn van de dieren én van een goede vezelkwaliteit.

Onze leverancier van deze hoogwaardige dekbedden kent al jarenlang de meeste boeren en grondstofhandelaars persoonlijk. Hij ziet ter plaatse met eigen ogen dat de dieren diervriendelijk gehouden worden en dat de boeren een goede verloning voor hun producten krijgen, die ze bijvoorbeeld gebruiken om hun kinderen naar school te kunnen sturen. Door deze jarenlange, goede samenwerking is er een vertrouwensband ontstaan, waardoor voor onze leveranciers eender welk certificaat (bv. fairtrade) overbodig werd.
Meningen van klanten  4,8/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.