0 0

Alpaca omkeerbare deken van natuurlijk haar "Rimara"

Edele deken van natuurlijk haar "Rimara" in een harmonische omkeerbare look
Traditionele productie in Opper-Franken

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 182,90 €
Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten

Donzig zachte deken van natuurlijk haar met de fijnste alpacahaar

De deken van natuurlijk haar "Rimara" geeft u met zeer fijn alpaca edelhaar aangename warmte en een extreem hoge mate aan soepelheid. Dat komt, omdat deze lamasoort veel voorkomt in Zuid-Amerika in de Andes en zodoende thuis is op hoogtes tot 4000 meter onder extreme weersomstandigheden. De alpacawol voor onze woondekens is afkomstig van kleine boerderijen en coöperaties in het Peruaanse hoogland. De dieren leven daar vrij en worden alleen 's nachts gehouden binnen traditionele stenen omheiningen om ze te beschermen tegen poema's. De alpaca's worden daar regelmatig geschoren. De subtiele, klassieke naturelcombinatie in "crème/camel" met edele bies met structuur voegt zich harmonieus in uw woonconcept.

"Rimara" is ook als babydeken ideaal, wij bieden deze daarom ook aan in kindermaten. Want juist bij kinderen is het belangrijk om op natuurlijke producten te letten, vooral als deze direct met hun gevoelige huid in contact komen. Bovendien bevat alpacahaar, in tegenstelling tot andere wolsoorten, maar een heel laag gehalte aan lanoline/wolvet en wordt daarom goed verdragen door de meeste mensen met een allergie.

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • van 100% alpaca, geweven op scheerwolketting
 • met edele wollen bies met structuur

Uitvoering

 • doubleface-look
 • ongeverfd, van nature in een mooie kleurencombinatie crème/camel
 • afmetingen 150x200 cm, 150x220 cm en 100x150 cm (kindermaat)

Opmerkingen

 • bijzonder ideaal als babydeken
 • ook geschikt voor personen die veel zweten; natuurlijk haar is ademend en neemt veel vocht op (ca 33 % van het eigen gewicht), zonder klam aan te voelen
 • overige maten, kleuren of varianten niet leverbaar
Textielinfo

Kwaliteit

 • zeer fijn alpaca edelhaar
 • meestal goed te verdragen voor mensen met een allergie, omdat er bijzonder weinig lanoline/wolvet in de haarvezels zit
 • knuffelzacht en heerlijk warm
 • garendikte ca. 23,0 micron
 • gewicht 1450 g bij afmeting 150x200 cm, 1595 g bij afmeting 150x220 cm, 725 g bij afmeting 100x150 cm

Behandeling

 • velours uitrusting speciaal gewalst voor een bijzonder volumineuze pool
 • eerst wordt voorzichtig nat geruwd, vervolgens gedroogd en dan nogmaals droog geruwd
 • dubbele schering voor een bijzonder gelijkmatig effect
Ecologische info
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze producten worden regelmatig onderzocht door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen op mogelijke schadelijke stoffen. Analyse schadelijke stoffen voor dit dekentje.
Niet kunstmatig

Niet kunstmatig

Onze hoogwaardige natuurhaar dekens bestaan uit volledig onbehandelde natuurvezels die geen kunsthars of kunstmatige stoffen bevatten en ook niet gebleekt of met schadelijke zware metalen geverfd werden.
Made in Germany

Made in Germany

Deze waardevolle plaids worden volledig (spinnen, weven, behandeling en confectie) in Duitsland gemaakt. Zo ontstaan er ecologisch verantwoorde producten die er bovendien voor zorgen dat het werk en de opbrengst in Duitsland behouden blijven. Meer informatie
Alpaca

Hoogwaardige natuurvezels van diervriendelijke dierhouderij

De natuurvezels voor onze natuurhaar dekens en plaids komen voornamelijk uit Mongolië/Azië of Zuid-Amerika. Voor de boeren zijn hun dieren de basis om de familie te onderhouden, ze worden daarom goed verzorgd. Dat zijn ze zeker van het welzijn van de dieren én van een goede vezelkwaliteit.

Onze leverancier van deze hoogwaardige dekbedden kent al jarenlang de meeste boeren en grondstofhandelaars persoonlijk. Hij ziet ter plaatse met eigen ogen dat de dieren diervriendelijk gehouden worden en dat de boeren een goede verloning voor hun producten krijgen, die ze bijvoorbeeld gebruiken om hun kinderen naar school te kunnen sturen. Door deze jarenlange, goede samenwerking is er een vertrouwensband ontstaan, waardoor voor onze leveranciers eender welk certificaat (bv. fairtrade) overbodig werd.
Meningen van klanten  4,9/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.