0 0

Alpaca/merino deken van natuurlijk haar "Hembra"

Deken van natuurlijk haar van fijne baby-alpaca en merino wol in mooi zilvergrijs
Traditionele productie in Opper-Franken

Kies de gewenste uitvoering:

vanaf 319,80 €
Alle prijzen incl. BTW, excl. verzendkosten

Betoverend knuffelzacht met een edele glans

Onze deken van natuurlijk haar "Hembra" overtuigt met een natuurlijke, stijlvolle glans en de fantastisch zachte, volumineuze touch. Dit komt vooral door de combinatie van zeer fijn babyalpacahaar en zuivere merinoscheerwol.

Alpaca's komen van nature voor in het Andesgebergte tot op een hoogte van 4000 m en worden daar natuurlijk blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Daarom heeft de natuur deze dieren uitgerust met een goed isolerende, fijne ondervacht. De alpacawol voor onze woondekens is afkomstig van kleine boerderijen en coöperaties in het Peruaanse hoogland. De dieren leven daar vrij en worden alleen 's nachts gehouden binnen traditionele stenen omheiningen om ze te beschermen tegen poema's. De alpaca's worden daar regelmatig geschoren.

De bijzondere fijnheid en zachtheid van alpacahaar wordt vaak aangeduid met het begrip "babyalpaca". Hier gaat het echter niet alleen om de leeftijd van het dier maar om de fijnheid van de gebruikte haren. De fijnheid kan variëren en hangt af van leeftijd, vachtdeel, opfok en klimaatomstandigheden. Voor knuffeldeken "Hembra" gebruiken we alleen babyalpacahaar, dat zo fijn en glad is dat dit bij de spinnerij met ca. 20 % merinowol moet worden gemengd om überhaupt hiervan garens te kunnen spinnen.
Wij bieden u de "Hembra" die zacht en soepel valt en een edele glans heeft aan met een wollen bies met structuur in vier natuurlijk kleuren.

Overzicht

Materiaal en afwerking

 • van 80% baby-alpaca en 20% merino-lamswol, geweven op scheerwolketting
 • met edele wollen bies met structuur

Uitvoering

 • ongeverfd, van nature in mooie kleuren: zilvergrijs (1), wit (2), donkerbruin (3) of antraciet (4)
 • afmetingen 150x200 cm en 150x220 cm

Opmerkingen

 • ook geschikt voor personen die veel zweten; natuurlijk haar is ademend en neemt veel vocht op (ca 33 % van het eigen gewicht), zonder klam aan te voelen
 • overige maten, kleuren of varianten niet leverbaar
Textielinfo

Kwaliteit

 • zeer fijn alpaca edelhaar van jonge dieren en fijne merino-lamswol afkomstig van de allereerste schering
 • meestal goed te verdragen voor mensen met een allergie, omdat er bijzonder weinig lanoline/wolvet in de haarvezels zit
 • voelt betoverend zacht en volumineus aan en heeft uitstekende warmte-eigenschappen
 • garendikte ca. 22,2 micron
 • gewicht 1500 g bij afmeting 150x200 cm, 1650 g bij afmeting 150x220 cm

Behandeling

 • velours uitrusting speciaal gewalst voor een bijzonder volumineuze pool
 • eerst wordt voorzichtig nat geruwd, vervolgens gedroogd en dan nogmaals droog geruwd
 • dubbele schering voor een bijzonder gelijkmatig effect
Ecologische info
Regelmatig getest op schadelijke stoffen

Regelmatig getest op schadelijke stoffen

De grondstoffen voor onze producten worden regelmatig onderzocht door een onafhankelijke keuringsinstantie volgens de strengste richtlijnen op mogelijke schadelijke stoffen. Analyse schadelijke stoffen voor dit dekentje.
Niet kunstmatig

Niet kunstmatig

Onze hoogwaardige natuurhaar dekens bestaan uit volledig onbehandelde natuurvezels die geen kunsthars of kunstmatige stoffen bevatten en ook niet gebleekt of met schadelijke zware metalen geverfd werden.
Made in Germany

Made in Germany

Deze waardevolle plaids worden volledig (spinnen, weven, behandeling en confectie) in Duitsland gemaakt. Zo ontstaan er ecologisch verantwoorde producten die er bovendien voor zorgen dat het werk en de opbrengst in Duitsland behouden blijven. Meer informatie
Alpaca

Hoogwaardige natuurvezels van diervriendelijke dierhouderij

De natuurvezels voor onze natuurhaar dekens en plaids komen voornamelijk uit Mongolië/Azië of Zuid-Amerika. Voor de boeren zijn hun dieren de basis om de familie te onderhouden, ze worden daarom goed verzorgd. Dat zijn ze zeker van het welzijn van de dieren én van een goede vezelkwaliteit.

Onze leverancier van deze hoogwaardige dekbedden kent al jarenlang de meeste boeren en grondstofhandelaars persoonlijk. Hij ziet ter plaatse met eigen ogen dat de dieren diervriendelijk gehouden worden en dat de boeren een goede verloning voor hun producten krijgen, die ze bijvoorbeeld gebruiken om hun kinderen naar school te kunnen sturen. Door deze jarenlange, goede samenwerking is er een vertrouwensband ontstaan, waardoor voor onze leveranciers eender welk certificaat (bv. fairtrade) overbodig werd.
Meningen van klanten  4,9/5
Helaas is de tekst nog niet in uw taal beschikbaar. Het aantal sterren en de eindbeoordelingen zijn afgeleid van alle beoordelingen voor dit product van klanten afkomstig uit verschillende landen. Om de beoordelingen in andere talen te zien, klikt u gewoon rechtsboven op de taalselectie.