0 0

Het juiste kussen voor elke slaapgewoonte

Advies video: Het juiste kussen Gids video kussen
Het juiste kussen voorkomt spanning en pijn. Zoek het juiste kussen voor uw slaaphouding en lichaamstype.
Kussens - bijzonderheden & vullingen Vullingen voor hoofdkussens
In deze video tonen we u de eigenschappen en de verschillende vullingen in onze hoofdkussens.
Zo verschillend onze slaapgewoonten zijn, zo verschillend is ook het soort kussen dat u gebruikt en de manier waarop u uw kussen gebruikt. Hier kunnen grofweg twee typen van "kussengebruikers" worden onderscheiden: er zijn de "kussenknuffelaars", die het liefst een groot kussen gevuld met veren of vlokken samengeknuffeld onder hun hoofd duwen, en er zijn personen die gewoon "braaf" op hun gevormde kussen liggen - De overgangen tussen de twee groepen zijn vloeiend.

Het kussen moet echter voor iedereen een belangrijke functie vervullen: het is bedoeld om het hoofd te ondersteunen, de halswervelkolom te ontlasten en te voorkomen dat het hoofd buigt en de hals- en nekspieren overbelast raken. Het belang van het kussen in bed wordt vaak onderschat, omdat de keuze van het juiste hoofdkussen aanzienlijk bijdraagt aan een goede en rustgevende slaap. Een verkeerde positie van het hoofd leidt vaak tot spanning in de halswervels en tot nek- en hoofdpijn. Als u 's ochtends wakker wordt met spanning en pijn in het nek- en schoudergebied, moet u de positie van uw hoofd nagaan. Bij verkeerde slaapgewoonten raakt de wervelkolom ofwel overstrekt ofwel hangt deze door. Er bestaat geen algemeen geldend patent voor welk kussen het juiste is voor welke klachten.

Met het juiste kussen naar de optimale slaappositie

Het optimale kussen Hoe verschillend de persoonlijke vereisten voor een kussen ook zijn, bepaalde taken moeten door elk kussen worden vervuld:

De belangrijkste functie van het kussen is het ondersteunen van de halswervelkolom in zijn natuurlijke S-vorm. Een goed hoofdkussen wordt gekenmerkt door een grote flexibiliteit omdat de slaper gedurende de nacht meerdere keren van ligpositie wisselt.

Met name het bijzonder kritische en pijngevoelige deel van de halswervelkolom, de nek, heeft een anatomisch gevormde en orthopedisch gestructureerde onderlegger nodig. Deze draagt de last van het hoofd. Spieren en pezen houden hem rechtop en stellen hem in staat om te bewegen.

Te harde kussens kunnen zich niet aanpassen aan de individuele hoofdvorm van de slaper en hinderen de functie van zenuwen en bloedvaten. Ook de temperatuurregulerende eigenschappen van een kussen mogen niet worden onderschat. Wanneer er voor langere tijd wordt gelegen, mag een kussen de transpiratie bij het hoofd- en nekgebied niet belemmeren.

De juiste kussenafmeting

Bij de kussenafmeting moet u er over het algemeen voor zorgen dat uw schouder niet op het kussen komt te liggen, maar alleen op uw hoofd en nekgebied. Alleen zo kan uw schouder optimaal in de matras wegzakken. Orthopedisch specialisten raden over het algemeen ook grote kussens af om de hierboven genoemde redenen. Wij raden daarom aan om een kussen met een afmeting van 40x80 cm te nemen om te slapen.

Deze praktische kussenmaat heeft vandaag de dag - volkomen terecht - de oude standaardkussenmaat van 80x80 cm bijna volledig verdrongen uit de Duitse slaapkamers. Dit komt omdat het traditionele vierkante kussenformaat in het dagelijks leven nogal onhandig is. Meestal ligt de helft van het bovenlichaam ongemakkelijk op het kussen. Als het in het midden wordt gevouwen om het kleiner te maken, is het vaak veel te hoog.

Het formaat is echter prima geschikt als rugondersteuning bij het lezen of als een groot knuffelkussen voor op de bank. Daarom bieden wij deze maat voor sommige vulmaterialen aan. Geniet van het extra comfort van een "tweede kussen"!

Het "ideale kussen voor iedereen" bestaat niet

De meeste mensen draaien zich 's nachts in verschillende slaaphoudingen. Daarom is het belangrijk dat een kussen zich aanpast aan de bewegingen. De slaappositie die u het vaakst aanneemt, moet doorslaggevend zijn bij de keuze van het kussen:

Zijslapers:

Meer dan de helft van alle mensen slaapt overwegend op de zijkant. Het is belangrijk dat het hoofdkussen de schouder-nek-driehoek opvult en het hoofd omhoog houdt om te voorkomen dat de halswervelkolom onnatuurlijk gekanteld of overstrekt raakt. Daarom knuffelen zijslapers graag met hun kussen zodat het hun hoofd goed ondersteunt of gebruiken ze een neksteunkussen, dat vanwege de anatomische vorm eveneens geschikt is voor zijslapers.
Houd er rekening mee dat te zachte kussens niet de nodige draagkracht hebben om het hoofd in de zijligging voldoende te ondersteunen.

Rugslapers:

Als er op de rug wordt geslapen, moet het kussen de holte van de nek opvullen, d.w.z. het gebied tussen de achterkant van het hoofd en de schouders, om zo een ontspannen pasvorm te bieden. Tegelijkertijd mag het kussen niet te hoog zijn, veel rugslapers geven de voorkeur aan iets vlakkere kussens. Een neksteunkussen biedt u een aangename ondersteuning in de nek.

Buikslapers:

Buikslapers hebben platte kussens nodig, vaak wordt het hoofdkussen zelfs helemaal niet gebruikt. Dit komt omdat de halswervels door de zijdelingse positie van het hoofd hoe dan ook al zwaar belast zijn en een hoog kussen de wervelkolom nog meer zou doen buigen. Daarom adviseren wij voor buikslapers natuurhaar kussens met een variabele vulhoeveelheid: Deze kunnen in buikhouding worden "platgelegen". Als de slaper zich op de zijkant draait, kan het kussen in een hardere positie worden gedeukt.
Het is nog maar de vraag of het zinvol is om een buikslaper met een neksteunkussen op zijn rug te "dwingen". Uiteindelijk is de doorslaggevende factor dat de persoon zich comfortabel voelt in zijn slaappositie en goed kan slapen.

Mensen met brede schouders:

Dit is de gouden regel: mannen met brede schouders hebben een hoger kussen nodig dan tengere vrouwen, hetzelfde geldt voor zwaardere mensen - ook zij slapen beter op een hoog kussen. Dit komt omdat brede schouders en een hoger gewicht al snel "te diep" in de matras kunnen wegzakken. Om dit te voorkomen moet het hoofd iets hoger worden geplaatst, waardoor de schouder niet zo diep zal wegzakken. Neksteunkussens zijn hiervoor bijzonder geschikt.

Kussenvullingen: Hard of zacht, snoezig of koel

Kussengevecht Om een overzicht te krijgen van ons kussenassortiment, kunt u hier meer te weten komen over de verschillende soorten kussenvullingen:

Vlokken kussens / natuurhaar kussens:

Vullingen van natuurlijk haar zoals merinowol of een mengsel van scheerwol en kameelhaar zijn stabieler en harder, maar elastisch genoeg. De luchtige wolvlokken kunnen gemakkelijk worden geschud en op hun plaats worden gedrukt. Wij raden ook natuurhaar kussens aan voor mensen die gemakkelijk zweten, omdat er geen ophoping van warmte ontstaat en er een optimaal vochttransport kan plaatsvinden.

Neksteunkussens:

Neksteunkussens, ook wel orthopedische kussens of voorgevormd kussen genoemd, zijn bedoeld om mensen met gespannen nekspieren een ontspannen slaap te bezorgen. Het principe is eenvoudig: een latexblok houdt het hoofd in het midden van de lichaamsas zodat de nekwervels niet onnatuurlijk gekanteld liggen.

Tot zover de theorie. In de praktijk draait elke slaper zich meerdere keren. Daarom moet het hoofd zowel in de rugwaartse als de zijwaartse positie optimaal worden ondersteund door het neksteunkussen. Zachte matrassen hebben een betere ondersteuning nodig dan harde matrassen. Sommige kussens bieden de mogelijkheid om de vorm aan te passen aan de verhoudingen van de gebruiker, bijvoorbeeld met uitneembare latexplaten. Of een nekkussen al dan niet als aangenaam wordt ervaren, kan vaak pas na ongeveer 10 nachten worden beoordeeld, aangezien de aanpassingsfactor van een knuffelkussen naar een neksteunkussen een aanzienlijke rol speelt.

Door te kiezen voor een allnatura-neksteunkussen vermijdt u een verkrampte, onnatuurlijke slaaphouding van het hoofd en de schouders. De allnatura-neksteunkussens ondersteunen de halswervelkolom in zijn natuurlijke S-verloop. Hierdoor kunnen pezen, gewrichtsbanden en spieren zich grotendeels ontspannen en regenereren. Ze zijn in staat om het hoofd en de nek op de juiste manier te ondersteunen in zowel de rug- als de zijwaartse positie zonder drukplekken te creëren.

Gierst en spelt:

Gierst- en spelt kussens bieden een goed alternatief voor het normale veren kussen, dat geen ondersteunende functie heeft zonder samen te drukken of op te rollen. Bijzonder fijngevoelige en ook personen met migraineklachten reageren positiever op gierst- en spelt kussens dan op veren kussens, die een licht statisch veld kunnen opbouwen waarop bijzonder fijngevoelige personen negatief kunnen reageren.

Gierst- en spelt kussens zijn relatief hard, slaan met name op koude winteravonden een aangename warmte op en passen zich tegelijkertijd aan het lichaam aan. Bijzonder is hier het "geritsel", dat sommigen geruststellend vinden, maar bij anderen dan weer als storend wordt ervaren. Pittenkussens van allnatura dempen het geritsel door een extra binnentijk.

Onze allnatura-kussens

Onze kussens van natuurlijke materialen voldoen perfect aan al deze voorwaarden en zorgen voor een orthopedisch correct slaapcomfort.

Bovendien zijn alle kussens voorzien van een praktische ritssluiting, waardoor u de kussensloop kunt wassen. Ze zijn allemaal wasbaar op 60 °C.

Als u nog niet zeker weet welk kussen voor u geschikt is, geven wij u graag advies: Contact

Hier gaat u direct naar ons assortiment

Kussens

Van natuurhaar kussens en neksteunkussens tot pittenkussens - wij bieden het juiste kussen voor iedereen. Alle materialen worden gemaakt in hoogwaardige bio-kwaliteit, getest op schadelijke stoffen.

laden

Een moment geduld.....