0 0
High Five bij het afval verzamelen

Is het u bij een wandeling in de stad of de natuur ook al opgevallen? Overal binnen en buiten de bebouwde kom ligt achteloos weggegooid afval. Dat is niet alleen bij ons zo, maar op de hele wereld. Daarom is de World Cleanup Day in het leven geroepen die volgens de organisatie "de grootste bottom-up-burgerbeweging ter wereld is voor het uit-de-weg-ruimen van milieuverontreiniging en plasticafval".

Van Nieuw-Zeeland tot Hawaï
Er gaat een opruimgolf over de wereld!

Fünf Personen beim Müll sammeln

Op 18 september gaat het van start in Nieuw-Zeeland, want hier begint de dag het eerst. 24 uur later eindigt deze bijzondere dag op Hawaï. In 180 landen rondom de aarde hebben mensen cleanup acties in het leven geroepen en zuiveren ze wegen, pleinen, stranden, bossen en nog veel meer plekken van hinderlijk afval. Alle informatie hierover is te vinden op worldcleanupday.nl.

Meedoen en winnen
World Cleanup Day - doe ook mee!

Müllbeutel zum Einsammeln

Zin om mee te doen? Doe mee met deze beweging en sluit aan bij een cleanup actie in de buurt of roep zelf zo'n actie in het leven.

Laat ons zien, wat jullie hebben georganiseerd. Hoe is het jullie vergaan? Waar hebben jullie de natuur opgeruimd? Hoeveel afval hebben jullie verzameld? Vertel ons jullie verhaal via Instagram en win een van de 10 waardebonnen van € 20!

Uiteraard:
allnatura pakt ook aan!

Frau beim Müll sammeln

Onze directeur Felix Olle neemt bijvoorbeeld een vuilniszak mee als hij zijn hond "Carlo" uitlaat en zal daarbij achteloos weggegooid afval verzamelen. Medewerkers verzamelen tijdens het wandelrondje in de middagpauze alles wat onoplettend langs de straat werd gegooid. Het middagmaal op kantoor wordt meegebracht in glazen schalen. Wat we nog meer optuigen, laten we zien op de sociale media. We verheugen ons op jullie commentaren.

Samen tegen de afvalvloed
We kunnen allemaal een steentje bijdragen!

Flaschen und Folie wird in den Müllbeutel gesteckt

Natuurlijk is het met een dag per jaar nog niet klaar. We kunnen allemaal dagelijks iets doen tegen de vervuiling van onze planeet. Hier een paar tips:

  • Bij ieder van ons is weleens een zakdoek uit de broekzak geglipt. Buk, raap hem op en gooi hem in de volgende vuilnisbak.
  • Hebben jullie je ook weleens geërgerd aan die hinderlijke, plakkerige kauwgomvlekken op straat? Wikkel uw uitgekauwde kauwgom weer in het papier en deponeer het in de vuilnisbak.
  • Pak de snacks voor onderweg in herbruikbare bakjes en herbruikbare flessen en neem alles wat u meeneemt de natuur in, ook weer mee naar huis.
  • Houdt u ook zo van de dagelijkse "coffee to go"? Wat dacht u van een herbruikbare koffiebeker? Zo bespaart u de aarde dagelijks 1 kartonnen beker met een kunststof laagje en een plastic deksel, die bij het afval belandt.
  • Lekker eten van thuis! Bereid de kantoorlunch thuis voor en breng het mee in een herbruikbaar vershoudbakje. De salade in het plastic schaaltje van de supermarkt smaakt ook best goed, maar veroorzaakt veel onnodig plastic afval.
  • Scheid uw afval zorgvuldig! Alleen zo kan recycling zinvol functioneren. Bioafval wordt goede compost en uit plastic verpakkingen ontstaan weer nieuwe. Dit spaart grondstoffen en energie en ontziet daarbij het milieu.
  • Herbruikbaar in plaats van wegwerp! Herbruikbare flessen kunnen opnieuw worden gebruikt en ontzien het milieu.
  • Kies thuis voor leidingwater. Dat is bij ons van drinkwaterkwaliteit en dus een prima alternatief voor het water uit de supermarkt. Prettige bijkomstigheid: u hoeft geen zware flessen water naar huis te slepen en het scheelt ook behoorlijk in de portemonnee.
  • Stop de stortvloed aan reclamefolders in de brievenbus! Een "NEE-NEE-sticker of NEE-JA-sticker" op de brievenbus bespaart een heleboel papier.
laden

Een moment geduld.....