0 0
High five voor het ophalen van vuilnis

Wie is het niet opgevallen als hij door de stad loopt of slentert? Achteloos weggegooid afval is overal in de stad en op het platteland. En dat is niet alleen hier het geval, maar over de hele wereld. Daarom is World Cleanup Day in het leven geroepen, volgens de organisatoren "'s werelds grootste bottom-up burgerbeweging om vervuiling en plastic afval op te ruimen".

Samen sterk
Een opruimgolf gaat de wereld rond!

Vijf mensen die afval ophalen

Op17 september 2022, is het weer zover. In 190 landen over de hele wereld hebben mensen Cleanup-campagnes gelanceerd en maken ze paden, pleinen, stranden, bossen en nog veel meer schoon van hinderlijk zwerfvuil. U vindt alle informatie op www.worldcleanupday.nl.

Review 2021: 14 miljoen mensen in 191 landen gingen op pad voor een schoner milieu. In Duitsland hebben ongeveer 190.000 mensen deelgenomen aan meer dan 3.200 Cleanups in meer dan 800 steden en gemeenten.

Doe mee en doe goed!
World Cleanup Day. Ben je daar?

Vuilniszakken voor inzameling

Krijg je zin om mee te doen? Maak dan deel uit van deze beweging en doe mee aan een opruimactie in uw omgeving of start er zelf een! Informatie en groepen zijn te vinden hier.

Kunt u geen groep bij u in de buurt vinden? Laat dat je niet tegenhouden. Elke helpende hand telt! Pak een vuilniszak en ga naar buiten. Geef het goede voorbeeld en maak van de wereld een betere plek. Als u benaderd wordt, vertel anderen dan over de WCD. Op die manier zult u zeker snel meer helpers vinden.

Laat ons weten wat u hebt gedaan. Hoe ging het? Waar heb je de natuur opgeruimd? Hoeveel afval heb je verzameld? We kijken uit naar je verhaal via Instagram!

Geen twijfel mogelijk:
allnatura helpt ook een handje!

Vrouw verzamelt vuilnis

Onze algemeen directeur Felix Olle pakt bijvoorbeeld een vuilniszak en raapt achteloos weggegooid afval op terwijl hij met zijn hond "Carlo" wandelt. Werknemers verzamelen alles wat achteloos langs de kant van de weg is weggegooid wanneer zij tijdens hun lunchpauze een wandeling maken. Kantoorlunches worden in glazen verpakkingen gebracht. Wat we nog meer doen, kun je volgen op sociale media. We kijken uit naar uw commentaar.

Samen tegen de stortvloed van afval
We kunnen allemaal elke dag iets doen!

Flessen en folie worden in de vuilniszak gedaan

Een dag per jaar is natuurlijk ook niet genoeg. We kunnen allemaal iets doen aan de verspilling van onze planeet, elke dag. Hier zijn een paar tips:

  • Iedereen van ons heeft wel eens een zakdoek uit z'n zak zien glippen. Buk je alsjeblieft, raap het op en gooi het in de dichtstbijzijnde prullenbak.
  • Heeft u zich ooit geërgerd aan de lelijke, kleverige kauwgomvlekken op straat? Gelieve uw gekauwde gom terug in het papier te wikkelen en in de prullenbak te werpen.
  • Verpak je eten voor onderweg in herbruikbare blikjes en herbruikbare flessen en neem alles wat je in de natuur hebt meegenomen weer mee naar huis.
  • Ben je dol op je dagelijkse "coffee to go"? Wat dacht je van een herbruikbare koffiebeker? Zo bespaart u de aarde 1 met plastic beklede papieren beker met plastic deksel die elke dag bij het afval belandt.
  • Lekker eten van thuis! Bereid uw lunch op kantoor thuis en neem hem mee in een herbruikbaar blikje. De salade in de plastic kom uit de supermarkt smaakt ook goed, maar veroorzaakt veel onnodig plastic afval.
  • Scheid uw afval zorgvuldig! Want alleen op die manier kan recycling zinvol werken. Organisch afval wordt goede grond, plastic verpakkingen worden weer nieuw. Dit bespaart grondstoffen en energie en beschermt het milieu.
  • Herbruikbare flessen in plaats van wegwerpflessen!Herbruikbare flessen zijn herbruikbaar en beschermen het milieu.
  • Schakel thuis over op kraanwater. Dit is drinkwaterkwaliteit in ons land en is dus een goed alternatief voor water uit de supermarkt. Positief neveneffect: u hoeft geen zware waterflessen van de winkel mee naar huis te slepen en u spaart ook uw portemonnee.
  • Stop de stortvloed aan reclame in uw brievenbus! Een sticker "Geen reclame a.u.b." op de brievenbus scheelt een hoop papier.

Zelfs in het dagelijkse kantoorleven kunt u met weinig moeite veel afval besparen. In onze gewone tekst Waste Factory Office - allnatura Lives Zero Waste! vindt u veel tips en kunt u lezen wat wij bij allnatura doen om afval op kantoor te voorkomen.

laden

Een moment geduld.....