0 0

Boomplantactie in oktober een compleet succes!


Voor elke bestelling en waardering die wij in oktober 2021 van u ontvangen, wordt een boom geplant in samenwerking met www.iplantatree.org.

Dankzij uw steun zullen in het kader van deze campagne 7.900 bomen worden geplant. Dank je wel.

Wij planten bomen met iplantaTree

iplantaTree plant bomen in Duitsland en richt zich op duurzame bosbouw. Op die manier worden op ecologisch zinvolle plaatsen bijna natuurlijke gemengde bossen aangelegd, die ook door toekomstige generaties zorgvuldig kunnen worden gebruikt. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, omdat elke geplante boom kooldioxide uit de lucht bindt die schadelijk is voor het milieu, maar heeft ook een positief effect op de luchtkwaliteit en de waterhuishouding.

De afgelopen jaren hebben we met iplantaTree al 11.350 bomen geplant en zo al meer dan 123 ton klimaatschadelijke CO2 gebonden.

Bebossing in Oost-Duitsland

Met onze oktoberactie steunen wij het project Zollhaus IV. Het gebied maakt deel uit van het biosfeerreservaat "Karstlandschaft Südharz". Lange droge perioden en aantasting door schorskevers hebben de vroegere opstand vernietigd. Op de ontstane open plek worden nu boomsoorten geplant die geschikt zijn voor de locatie - eiken en vogelkersen. Dit ondersteunt duurzame bosomschakeling in de Harz.
laden

Een moment geduld.....